Oda ve Borsa Başkanları İstişare Toplantısı

- Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci: - "Kamu ve özel sektör ile topyekün bir mücadele içine girmek zorundayız. Herkes kendi içindeki ayrık otlarını temizlemelidir" - "Daha çok çalışacağız, daha çok koşturacağız. Yeni pazarlar bulmak için gayret göstereceğiz. Gençlere iş bulma noktasında sizler gayret göstereceksiniz, bizler de sizlerin önünü açacağız" - TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: - "Yurt dışındaki tüm muhataplarımızla temasa geçtik. Demokrasimizin ve ekonomimizin sapasağlam ayakta olduğunu, Türkiye’ye yönelik hiçbir endişe duymamaları gerektiğini bildirdik"

Google Haberlere Abone ol
Oda ve Borsa Başkanları İstişare Toplantısı

ANKARA (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile oda ve borsaların da mücadele etmesi gerektiğini belirterek, "Kamu ve özel sektör ile topyekün bir mücadele içine girmek zorundayız. Herkes kendi içindeki ayrık otlarını temizlemelidir." dedi.

Tüfenkci, Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirilen "Oda ve Borsa Başkanları İstişare Toplantısı"nda konuştu.

Milletin 15 Temmuz gecesinde iradesine sahip çıkarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında durduğunu ifade eden Tüfenkci, "Yaklaşık 1,5 milyon tacir ve sanayiciyi içinde barındıran 365 oda ve borsa ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), 15 Temmuz darbe girişimine karşı net bir tavır sergileyerek, demokrasiden yana bildiriler yayınlamış, sokağa çıkmıştır. Bunun için her bir oda ve başkanımıza teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Tüfenkci, devletin FETÖ ile mücadele ettiğini, aynı mücadeleyi oda ve borsalardan da beklediklerini dile getirdi.

"Millete silah doğrultan hainlerin odalarda neler yapabileceğini en iyi sizler takdir edersiniz." ifadesini kullanan Tüfenkci, şunları kaydetti:

"Kamu ve özel sektör ile topyekün bir mücadele içine girmek zorundayız. Herkes kendi içindeki ayrık otlarını temizlemelidir. Bununla ilgili tatbikat komisyonlarını kurmuş olmanız gerekir. Cumhurbaşkanımız önderliğinde Başbakanımızla birlikte ülkemizin bir daha bu tür tertiplerle karşı karşıya kalmaması konusunda tüm tedbirleri almakta kararlıyız."

İş dünyasının 15 Temmuz akşamı milli iradeye, 16 Temmuz'dan itibaren de ekonomiye sahip çıktığını belirten Tüfenkci, "Ticarethanelerinizi, iş yerlerinizi açtınız. Fabrikalarınızı üretime devam ettirdiniz. Borsayı açık tutarak Türkiye'yi kısa zamanda bu darbe girişiminin etkilerinden kurtardınız. Bunun için bütün üyeleri tebrik ediyorum." dedi.

Tüfenkci, günün safları sıklaştırma günü olduğuna işaret ederek, şöyle devam etti:

"Daha çok çalışacağız, daha çok koşturacağız. Yeni pazarlar bulmak için gayret göstereceğiz. Gençlere iş bulma noktasında sizler gayret göstereceksiniz, bizler de sizlerin önünü açacağız. Başbakanımız bu noktada herkese talimatını verdi. Sizlerle sürekli istişare halinde yeni ufuklara doğru hep birlikte yol alacağız."

- "Ekonominin sağlam olduğunu anlattık"

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da Başbakan Binali Yıldırım tarafından başlatılan, "Düşmanları azaltma, dostları artırma" politikasının önemine değinerek, "Rusya ve İsrail ile sağlanan normalleşme süreci, ekonomimiz için yeni fırsatlar ve olumlu gelişmeler sağlayacak." dedi.

Hükümetin, ekonomiye odaklanıp, büyüme ve reform alanında yeni bir sıçrama başlatacağına inandıklarını belirten Hisarcıklıoğlu, "Bizler de ülkemizin tüccar, sanayici ve üreticileri olarak, daha güçlü bir ekonomi için hiçbir kesintiye uğramadan yola devam etmek azmindeyiz. Bu çerçevede üzerimize düşeni yapıyoruz, yapacağız." diye konuştu.

Hisarcıklıoğlu, 15 Temmuz gecesi FETÖ'nün gerçekleştirdiği hain saldırının, milli direnişle akamete uğradığına dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Milletimizin feraseti, cuntanın planlarını bozdu ve mağlup etti. Darbe kalkışmasında, oda ve borsalarımız, ilk andan itibaren, il ve ilçelerinde, cunta karşıtı mücadelenin şerefli birer neferi oldular. Bu süreçte camiamız da bir şehit verdi. Demokrasiden ve milli iradeden yana olan tavrımızı, internet üzerinden ve televizyonlardan tüm ülkeye duyurduk. Demokrasiye sahip çıkılması için 81 il ve 160 ilçede oda ve borsalarımız tepkilerini koydular."

Bu süreçte demokrasiden yana attıkları adımları da hatırlatan Hisarcıklıoğlu, "Yurt dışındaki tüm muhataplarımızla temasa geçtik. Demokrasimizin ve ekonomimizin sapasağlam ayakta olduğunu, Türkiye’ye yönelik hiçbir endişe duymamaları gerektiğini bildirdik." ifadesini kullandı.

- OHAL'e destek

Hisarcıklıoğlu, oda ve borsa camiası olarak, kamu düzeninin korunması ve hizmetlerin etkin bir şekilde işlemesi için alınan OHAL kararını da desteklediklerini ifade ederek, "Bu zor dönemde hepimizin devletimize yardım ediyor olması, millet olmanın gereğidir. Devletimizin başlattığı şehit ve gazilere yönelik dayanışma kampanyasını yurt çapında duyuruyor, TOBB-Oda-Borsa camiası olarak önemli bir katkı sağlıyoruz." dedi.

TOBB'un demokrasiye ve sandığa sahip çıktığını vurgulayan Hisarcıklıoğlu, bundan sonra da devletin yanında, milletin emrinde olacaklarını kaydetti. Hisarcıklıoğlu, bu ülkeyi daha zengin yapmak için çalışacaklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sokacağız. Kısa sürede hep beraber daha güvenli bir ülke ve ekonomiye kavuşacağımıza inanıyoruz. Bu süreçte bize düşen görev, millete ve devlete bağlılıktır. Ülkemizin birliğine, kardeşliğimize ve demokrasimize düşman olanların da karşısına dikileceğiz."

Yorumlar