Obama yönetimi, Verizon grevinde arabulucu oldu

- Verizon yetkilileri ve 40 bin civarında çalışanı temsil eden sendika temsilcilerinin, ABD Çalışma Bakanı Thomas Perez'in devreye girmesiyle yeniden bir araya geldiği bildirildi

Google Haberlere Abone ol
Obama yönetimi, Verizon grevinde arabulucu oldu

WASHINGTON (AA) - Obama yönetimi, ABD'nin en büyük komünikasyon şirketi Verizon ile bir aydır grevde olan işçilerinin anlaşma için yeniden görüşmeye başlamasını sağladı.

ABD Çalışma Bakanı Thomas Perez'in yazılı açıklamasına göre, Verizon yetkilileriyle yaklaşık 40 bin çalışanını temsil eden iki sendikanın temsilcileri dün Washington'da bir araya geldi.

Perez'in devreye girmesiyle başlayan görüşmelerin bu hafta boyunca devam edeceği bildirilen metinde, tarafların temaslar süresince herhangi bir açıklamada ya da yorumda bulunmayacağı kaydedildi.

Perez, açıklamasında ayrıca "Tarafların görüşme masasında kalmaya ve çözüm için çalışmaya yönelik kararlıklıkları beni cesaretlendiriyor. Sendikalar ve şirketin anlaşmaya varan kadar diyalog kurmasını sağlamaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

ABD'de son yıllarda yaşanan en büyük grevini başlatan Verizon işçileri, emeklilik maaşları ve sağlık sigortalarında kesintiler yapılmasını öngören yeni düzenlemelere karşı çıkıyor.

Ayrıca, Verizon'ın birçok iş kolunu Meksika ve Filipinler'deki taşeron firmalara kaydırarak, ABD'deki iş gücünü yüzde 40 azaltmasını eleştiren işçi sendikaları, şirketi "açgözlülükle" suçluyor.

Öte yandan, sözleşmeli işçilerine yeni kontrat dönemi için yüzde 7,5 maaş artışı önerdiklerini bildiren şirket, sabit telefon talebinin giderek düşmesi nedeniyle bazı değişiklikler gerekli hale geldiğini savunuyor.

Verizon'ın zor günler geçirmesine neden olan grev, genel olarak ABD'nin doğu eyaletlerindeki sözleşmeli çalışanların şirketin büyük mağazalarının önünde nöbet tutmasıyla devam ediyor.

Şirket, geçen hafta çalışanlarının greve başlamasını takiben internet ve telefon bağlantılarına 50'inin üzerinde sabotaj düzenlendiğini açıklamıştı.

Yorumlar