O fabrikanın işçileri eylemi durdu!

Türkiye'nin otomotiv devlerinden olan Oyak Renault ve Tofaş fabrikalarında çalışan işçilerin ücret artış talebiyle başlattıkları ve üretimin durmasına sebep olan eyleme pazar günü katılan otomotiv yan sanayinin önemli kuruluşlarından Çoşkunöz'deki işçiler, eylemi sonlandırarak işbaşı yaptı.

Google Haberlere Abone ol
O fabrikanın işçileri eylemi durdu!
 Otomotiv sektöründeki eylemde, Coşkunöz işçileri işbaşı yaptı
Otomotiv ve yan sanayinin merkezi olan Bursa'da, işçilerin üye olduğu Türk Metal Sendikası'nın, Bosch Fabrikası'nda çalışan işçilere uygulanan farklı sözleşmeden kendilerinin de yararlanmaları için başlattıkları 'iş bırakma' ve 'işyerinden ayrılmama' devam ediyor. Bir hafta önce geçen perşembe gecesi Oyak Renault'ta yaklaşık bin 500 işçinin geldiği gece vardiyasında başlayan, sonrasında Tofaş Otomobil Fabrikası ile devam eden bu eylemlere, yan sanayinin lokomotif isimlerinden Coşkunöz işçileri geçen pazar günü, Mako işçileri de geçen pazartesi günü dahil oldu. Dün sabah da yine yan sanayi fabrikalarından 600 çalışanı bulunan Ototrim Panel Ticaret Sanayi fabrikası işçileri de katıldı.
Otomotiv yan sanayinin önemli firmalarından Coşkunöz Holding'e bağlı iki fabrikadaki eylem dün gece yarısı son buldu. Bin 100 işçinin çalıştığı fabrikada 4 günden beri eylemi devam ettiren işçilerle fabrika yönetimi arasındaki görüşmeden olumlu sonuç alındı.  Görüşmenin ardından bazı işçiler eyleme devam etmek istediklerini söylerken, bazıları da işbaşı yapmayı talep etti. Son olarak kendi aralarında konuşarak anlaşmaya varan işçiler saat 24.00 vardiyasında iş başı yaparak eylemlerine son verdi. Makinelerin başına geçen işçiler üretime kaldıkları yerden devam etti.
Coşkunöz'den eylemin sona ermesiyle ilgili bugün açıklama yapılması bekleniyor. 
TOFAŞ VE RENAULT EYLEME DEVAM EDİYOR
Bugün bir haftasını dolduran Oyak  Renault ile Tofaş, Mako ve Ototrim'de iş bırakma eylemleri halen sürüyor. Çadırlarda sabahlayan işçiler yönetimlerin açıklama yapmasını beklerken polis ekipleri fabrika önlerinde güvenlik önlemi aldı. 
AVUKATLAR ARABULUCU OLACAK
Bu arada, sorunun çözülmesi için Oyak Renault'taki işçiler adına görüşmelere katılan avukat Deniz Baykal,  bugün 30 avukatla beraber sorunun çözülmesi için bir heyet oluşturacak. 
Heyetin işçiler adına işverenle görüşerek soruna çözüm bulmaya çalışacağı belirtildi. 

Yorumlar