Nükleerin devleri Moskova’da buluşuyor

Nükleer enerji sektörünün karar vericileri, 9-11 Haziran tarihleri arasında Rusya’nın başkenti Moskova’da düzenlenecek Atomexpo 2014 Fuarı'nda bir araya gelecek. Fuar kapsamında geleneksel hale gelen ‘Uluslararası Atomexpo Forumu’ da 10...

Google Haberlere Abone ol
Nükleerin devleri Moskova’da buluşuyor

Nükleer enerji sektörünün karar vericileri, 9-11 Haziran tarihleri arasında Rusya’nın başkenti Moskova’da düzenlenecek Atomexpo 2014 Fuarı'nda bir araya gelecek. Fuar kapsamında geleneksel hale gelen ‘Uluslararası Atomexpo Forumu’ da 10 Haziran Salı günü 6. kez yapılacak.

Forumda yapılacak yuvarlak masa toplantısının konusu ise 'Nükleer güç santrallerinde üretilen elektriğin maliyetinin, proje ve inşaat aşamalarında planlanması ve optimizasyonu' olarak belirlendi. Toplantıda nükleer enerjiden elektrik üretim sürecinin ekonomisi konunun uzmanları tarafından ele alınacak. Etkinliğe uluslararası ve Rus kuruluşların uzmanları katılacak. Katılımcılar tarafından 'projelerin farklı aşamalarında kullanılan mevcut elektrik maliyet değerlendirme yaklaşımları, farklı pazarlarda çalışma özellikleri, kilowatt/saat fiyat değerlendirme yöntemleri ile işverenin rolü ve diğer güncel konular' masaya yatırılacak.

"NÜKLEER SANTRALLERİN ÖNÜMÜZDEKİ 20 YILI İSTİKRARLI"

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı’nın tahminlerine göre nükleer santrallerin sayısı, önümüzdeki 20 yıl içinde dünyada istikrarlı bir şekilde büyüyecek. Nükleer enerji, enerji güvenliğini yükselterek fosil yakıt fiyat etkisi ile iklim değişikliğinin etkilerini azaltmak ve ulusal ekonomileri daha rekabetçi hale getirmek için katkıda bulunabilecek enerji türlerinden biri.

Forum’da Türkiye’yi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız temsil etmesi bekleniyor. TAEK Başkanı Zafer Alper ve TETAŞ Genel Müdürü Münib Karakılıç da Foruma katılacak.

ATOMEXPO 2014 PROGRAMI

Akkuyu NGS Elektrik Üretim A.Ş Genel Müdürü Fuad Akhundov da Forum’un yuvarlak masa toplantısı bölümünde “Nükleer Enerji Santralleri İnşaat Projelerinin Fonlanması” başlıklı bir sunum yapacak.

Forumun açılık konuşmacılar arasında ise OECD Nükleer Enerji Ajansı Genel Direktörü Luis Echavarri, Avrupa Komisyonu Genel Enerji Direktörü Dominique Ristori, Rosatom Genel Müdürü Sergey Kirienko, Amerika Birleşik Devletleri Enerji Departmanı’ndan Ernest Moniz, Güney Afrika Enerji Departmanı’ndan Benedict Martins, Areva’dan Luc Oursel, EDF Energy’den Vincent de Rivaz ve NPCIL’dan (Hindistan) Kailash Chandra Purohit yer alıyor.

Forumun organizasyonunu ise Rus Devlet Nükleer Şirketi Rosatom üstleniyor. Düzenlendiği tarihten buyana Atomexpo Forumu, nükleer enerji sektöründe güncel konuların ele alındığı ve sektörün gelişmesindeki temel unsurların oluştuğu en önemli etkinliklerden biri haline geldi.

Atomexpo Forum 2009 yılından bu yana düzenli olarak gerçekleştiriliyor. Geçen yıl yapılan Foruma 42 ülkeden 2000’den fazla uzman katılmıştı.

CİHAN

Yorumlar