Nokia yeni binasına taşındı

Akıllı telefonların çıkmasıyla pazar hakimiyetini kaybeden Nokia, Microsoft tarafından geçtiğimiz aylarda satın alındıktan sonra geniş çaplı yenilenmeye gitti ve kısa bir süre önce yeni akıllı binasına taşındı.Cep telefonu üretiminde...

Google Haberlere Abone ol
Nokia yeni binasına taşındı

Akıllı telefonların çıkmasıyla pazar hakimiyetini kaybeden Nokia, Microsoft tarafından geçtiğimiz aylarda satın alındıktan sonra geniş çaplı yenilenmeye gitti ve kısa bir süre önce yeni akıllı binasına taşındı.

Cep telefonu üretiminde bir dönemin tartışılmaz lideri olan Nokia bir süredir Apple ve Samsung gibi akıllı telefon üreticileriyle rekabet etmekte güçlük çekiyordu. Kendini yenileyemeyen Fin telefon şirketi Nokia, yanlış politikalar nedeniyle girdiği darboğazdan bir türlü kurtulamadı ve Amerikan yazılım şirketi Microsoft’a 7,2 milyar dolar karşılığında satıldı.

1997 yılından bu yana Nokia'nın merkez binası olarak kullanılan ve 48 bin metrekare alana sahip olan binanın yeni sahibi Microsoft oldu.

Microsoft’un kanatlarının altına girdikten sonra en ufak birimden en büyüğüne düzenlemeler yaşayan Nokia, yeni binasına geçerek değişimini hızlandırmaya devam ediyor. Microsoft anlaşma gereği, Nokia’nın Ar-Ge çalışmalarına yatırım yapacağını ve bunun ilk ayağının ise Nokia’nın yeni binasına olacağı belirtilmişti.

Nokia tarafından Microsoft’a devredilen bina başkent Helsinki’nin en büyük bölgesi olan Espoo’da yer alıyor. Nokia’nın yeni binası ise yine aynı bölgede bulunuyor. Microsoft’la yapılan anlaşmaya göre, 2014′ün ilk çeyreğinde, Nokia çalışanlarının yeni binaya geçmesi hedefleniyordu.

CİHAN

Yorumlar