Nijeryalı yatırımcılar: Sizlerle birlikte yürümek istiyoruz

Ankara İş adamları ve Sanayicileri Derneği (ANKİSAD) Mobilya Komisyonu üyesi iş adamları, mobilya ihtiyaçlarını Ankara Siteler'den karşılamak isteyen Nijeryalı bir grup yatırımcıyı ağırladı.

Google Haberlere Abone ol
Nijeryalı yatırımcılar: Sizlerle birlikte yürümek istiyoruz

Ankara İş adamları ve Sanayicileri Derneği (ANKİSAD) Mobilya Komisyonu üyesi iş adamları, mobilya ihtiyaçlarını Ankara Siteler'den karşılamak isteyen Nijeryalı bir grup yatırımcıyı ağırladı. Sitelerde öncelemelerde bulunan Nijeryalı işadamları, “Bu görüşmeler aynı şekilde dünyaya açılmak isteyen Türk iş adamları içinde büyük fırsatlar barındırmaktadır. Nijerya'nın, yapılan yatırımların karşılığının alınabileceği bir ülke olduğuna işaret eden işademları, yatırımların son derece güvende olduğunu belirterek, "Bu avantajları değerlendirmenizi istiyoruz. Sizlerle birlikte yürümek istiyoruz.” dedi.

ANKİSAD Yönetim Kurulu Başkanı Harun Akca, dernek olarak bu tür bir iş görüşmelerini her zaman düzenlemeye devam edeceklerini söyleyerek, dış ticaretin öncelikleri olduğunu belirtti. Akca, Afrika'da keşfedilmeyi bekleyen birçok pazar olduğunu, mobilyanın da bunların arasında en çok ihtiyacı hissedilen sektörlerin başında geldiğini belirtti. Gerek Nijerya gerekse Afrika’nın diğer ülkelerin açılmak isteyen ANKİSAD üyelerine dernek olarak her türlü desteği verdiklerini kaydetti.

TİCARETİN YANINDA KARDEŞLİK KÖPRÜSÜ GÖREVİNİ ÜSTLENİYORUZ

Benin Fahri Konsolonsu ve ANKİSAD Başkan Yardımcısı Cüneyt Kaya da üyelerinin kendi içlerinde ticaretinin yanı sıra, dış ticaretlerinin de artmasına yardımcı olduklarının altını çizdi. Derneğin yaptığı bu tür faaliyetlerin üyelerinin yanında ülkenin de faydasına olduğunu, ticaretin yanı sıra kardeşlik köprüsü de kurulduğunu ifade etti. Kaya, “Nijerya Dünyanın 10 büyük petrol üreticisinden biridir. 700 milyar dolarlık bir pazara giriş kapısı olarak görülüyor. Türk firmaları için gerçekten hem kendisi hem de çevresi ile çok büyük bir potansiyel barındırıyor." ifadelerini kullandı.

SİTELER 35 BİN FİRMAYLA 400 BİN İSTİHDAM SAĞLAMAKTADIR

ANKİSAD Mobilya Komitesi Başkanı Kemal Altınışık, “Nijerya işadamları heyetini Ülkemizde görmekten ve ağırlamaktan memnunuz. Ankara Siteler dünyanın önde gelen mobilya sanayilerinden biridir. 35 bin firmanın olduğu sitelerde 400 bin istihdam sağlanmaktadır. Doğru yerdesiniz.” dedi. Nijerya’ya ile ilk defa bu organizasyonla açılma imkânı sağlayacaklarını ifade eden Altınışık, “Fabrika ziyaretleri sonrasında somut anlaşmalar olacak. Nijerya ile ticaretimizi geliştirmek istiyoruz. Bu tür organizasyonların gayet verimli geçiyor. ANKİSAD olarak en kısa zamanda Nijerya’ ya büyük bir işadamı heyetiyle iade-i ziyarette bulunacağız.” diye konuştu.

"SİZLERLE BİRLİKTE YÜRÜMEK İSTİYORUZ"

Türkiye'de olmanın ayrı bir tadı olduğunu dile getiren Nijeryalı yatırımcılar, Nijerya'dan uzun bir yolculuktan sonra geldiklerini ama tecrübeli Türk firmalarıyla iş yapmaktan mutlu olduklarını söyledi. Türkiye'yi ülkelerindeki eğitim yatımlarından tanıdıklarını aktaran konuk iş adamları şöyle konuştu:

"Geldiniz, sabrettiniz ve başardınız. Türk Okulları Dünyaya açılan pencereniz konumundadır. Bizler yaptığınız bu çalışmalarınızı örnek alıyor ve Türk İşadamlarıyla iş birliği geliştirmek istiyoruz. Gerek ticaret gerek kültürel olarak ilişkilerimizin artarak devam etmesini arzu ediyoruz. Türk İşadamları Afrika’da ve Nijerya’da saygıya değer işler başarmakta ve bizde bu ilerlemelerden gurur duymaktayız. İş adamlarımız Türk iş adamlarının çalışma prensiplerine takdir etmekte ve bu nedenle birçok endüstri dalı için Türkiye ile yakından ilgilenmektedir. Bu görüşmeler aynı şekilde dünyaya açılmak isteyen Türk iş adamları içinde büyük fırsatlar barındırmaktadır. Nijerya, yapılan yatırımların karşılığının alınabileceği bir ülke. Son derece güvende. Bu avantajları değerlendirmenizi istiyoruz. Sizlerle birlikte yürümek istiyoruz. Ticareti geliştirmek ve keskinleştirmek için dostluk önemli. Ülkemize olan ilginizin devam etmesini, Afrika'daki Türk yatırımcılar için doğru merkez olduğumuzu belirtmek isteriz."
CİHAN

Yorumlar