Silah Organize Sanayi Bölgesi’nde ilk imzalar atıldı

Türkiye’de ilk defa Kırıkkale’de hayata geçirilecek Silah İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) yatırım yapacak ilk firma için imzalar atıldı.Kırıkkale Silah İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti tarafından bölgede yatırım...

Google Haberlere Abone ol
Silah Organize Sanayi Bölgesi’nde ilk imzalar atıldı

Türkiye’de ilk defa Kırıkkale’de hayata geçirilecek Silah İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) yatırım yapacak ilk firma için imzalar atıldı.

Kırıkkale Silah İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti tarafından bölgede yatırım yapacak firmalar belirlenirken ismi netleşen firmalardan ilkinin bölgede çalışmalarına başlaması için protokol imzaları atıldı. Savunma endüstrisinin pek çok alanında üretim yapmayı planlayan firmanın ilerleyen günlerde kendisine tahsis edilen iki parsellik alanda çalışmalarına başlaması bekleniyor.

Düzenlenen imza töreninde açıklamalarda bulunan Kırıkkale Valisi M. İlker Haktankaçmaz, “Kendileri ilk etapta Kırıkkale’de kuracakları yaklaşık 40 milyon liralık yatırımla 12 dönümlük bir alanda yaklaşık iki ay içerisinde çalışmaya başlayacaklar. Bizde iki ay içerisinde orada fabrika bloklarının yükseldiğini göreceğiz ve yine ilk etapta 150 kişilik bir istihdam da sunacaklar şehre. Başka ön tahsis kararı aldığımız firmalarda var, onlarında sözleşmelerini peyderpey imzalayacağız. Ben bu ön tahsisin hayırlı bir başlangıç olacağını düşünüyorum. Çok daha güzel bir şekilde devamı gelecektir diye düşünüyorum. Hem Kırıkkalemizin ekonomisi açısından hem de Kırıkkalemizin savunma sanayisi açısından. Yerli savunma sanayinin geliştirilmesi hedefi açısından çok faydalı olacağını düşünüyorum” dedi.

Dikmen: “Gururlu ve onurluyuz”

10 yıllık ön gördükleri 100 milyon Türk liralık yatırımı gerçekleştirmenin gururunu ve onurunu yaşadıklarını belirten Silah İhtisas OSB’nin ilk müteşebbisi Dikmen Savunma Sanayi Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Dikmen, “Yolun başındayız ama inanıyorum ki kısa zaman içerisinde Kırıkkale’de çok şeyler değişecek. Özellikle savunma sanayi konusunda ülkemiz için çok farklı bir yeri olacaktır. Dikmen Savunma Sanayi olarak Kırıkkale Silah İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde büyük bir üretim tesisi kurarak gençlerimize yeni iş istihdamı sağlayacağız. Bu gençlerimiz ile birlikte milli ürünlerimizi ülkemizin hizmetine sunacağız. Çalışma arkadaşlarımla beraber savunma sanayi ve ülke ekonomisine katkı sağlayıp Sanayi 4.0 ile yapacağımız projelerle devletimize ve Kırıkkalemize hizmet edeceğiz” şeklinde konuştu.

Düzenlenen imza törenin müteşebbis heyetinin üyeleri olan Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ile Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Varlı da katıldı.

Yorumlar