New York Times'ta "demokrasi" ilanı için kampanya

- FETÖ'nün Türkiye'deki darbe girişimi karşısında Türk halkının sesini dünyaya duyurmak amacıyla New York Times'ta yayımlanacak ilan için bir grup Türk akademisyen tarafından bağış kampanyası başlatıldı

Google Haberlere Abone ol
New York Times'ta "demokrasi" ilanı için kampanya

ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ), Türkiye'deki darbe girişimi karşısında Türk halkının sesini dünyaya duyurmak amacıyla New York Times gazetesinde yayımlanacak tam sayfa ilan için bir grup Türk akademisyen tarafından bağış kampanyası başlatıldı.

New York Times'ta yayımlanacak ilan için bağış kampanyası düzenleyen bir grup Türk akademisyen tarafından yapılan açıklamada, Türk insanının FETÖ darbe girişimi sırasında gösterdiği yiğitliği anlatmak ve batıdaki demokratların bu çok önemli demokrasi sınavından neredeyse kalmak üzere olduklarının hatırlatılmak istendiği vurgulandı.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Milyonlarca insan ülkenin doğusundan batısına Türkiye'nin gelişmiş bir demokrasiye sahip olduğunu göstermek için gece gündüz meydanlarda. Hayatları pahasına demokrasilerini, seçilmişlerini ve özgür geleceklerini koruyan bu insanlar, kendini demokrat olarak nitelendiren batıdaki insanlardan, kurumlardan ve kuruluşlardan amasız ve fakatsız, gerçek ve güçlü bir destek görmeyi hak ediyor.

Batı dünyasındaki düşünürler, akademisyenler, gazeteciler, STK'lar ve politikacılar arasında bulunan gerçek demokratlardan Türkiye'nin bu demokrasi savaşında mevkidaşları ile dayanışmasını, omuz omuza durmasını, demokrasiyi ve oylarını korumak adına kendilerini kurşunların, tankların ve jetlerin önüne atan bu insanlarla birlik olmaktan ne kadar gururlu olduklarını ifade etmelerini bekliyorduk. Türkiye demokrasisinin cesur gazileri Avrupa'nın samimi demokratlarından bu süreçte gereken desteği görememenin hayal kırıklığını yaşıyor."

- "Gerçek demokrasiye inananlara çağrı"

Açıklamada kampanyanın, "namluların baskısından uzak bir siyasal alanın özerkliğine inanan, gücünü tüm farklılıklarıyla halktan alan katılımcı demokrasiden yana tavır koyan, hukuka ve insan haklarına saygılı, eşitlikçi ve özgürlükçü bir ülke hayali taşıyan Türk milleti adına" başlatıldığı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Yayınlayacağımız metin ile tüm dünyadaki gerçek demokrasiye inanan insanlara bir çağrı yapıyoruz: Türkiye halkı, canları pahasına da olsa demokrasisine ve demokratik kurumlarına sahip çıkacağını ispat etti. Sıra sizde. Hiçbir mazerete sığınmadan bir an önce ayağa kalkın ve meydanları dolduran milyonlarca demokrasi sevdalısının, Türkiye demokrasisinin, Türkiye halkının, seçilmiş temsilcilerinin ve Türkiye Parlamentosu'nun yanında olduğunuzu gösterin, sonra çok geç olabilir."

Bağış sitesi www.indiegogo.com üzerinden başlatılan kampanyaya bağış yaparak destek olmak isteyenler, "https://www.generosity.com/fundraising/new-york-times-a-tam-sayfa-demokrasi-ilani" adresinden detaylı bilgiye ulaşabilecek.

İlanın, ABD'de yayımlanan New York Times gazetesinde tam sayfa olarak yer alabilmesi için 75 bin dolar bağış toplanması gerekiyor.

Yorumlar