New York borsası "karışık" açıldı

NEW YORK (AA) - New York borsası, ABD Merkez Bankası Fed'in eylülde faiz artırım sinyali vermesi ve teknoloji şirketlerinin hisselerindeki artışla güne...

Google Haberlere Abone ol
New York borsası "karışık" açıldı

NEW YORK (AA) - New York borsası, ABD Merkez Bankası Fed'in eylülde faiz artırım sinyali vermesi ve teknoloji şirketlerinin hisselerindeki artışla güne karışık başladı.

Açılışta, Dow Jones Sanayi Endeksi 24,52 puan (yüzde 0,13) azalarak 18.447,65 puana, Standard & Poor's 500 Endeksi de 0,94 puan (yüzde 0,04) düşüşle 2.165,64 puana geriledi. Nasdaq Teknoloji Endeksi de 8,25 puan (yüzde 0,16) artışla 5.148,06 puan oldu.

Fed, dün sona eren iki günlük temmuz ayı toplantısının ardından faiz oranını sabit tutmuş, ancak karar metninde, "Ekonomik görünüme yönelik kısa vadeli risklerin azaldığı" ifadesine yer vermişti. Söz konusu ifade, bazı uzmanlar tarafından "bankanın eylülde faiz artışına gidebileceği"nin işareti olarak yorumlandı.

Ayrıca, Çalışma Bakanlığının bugün açıklanan verilerine göre, 23 Temmuz ile sona eren haftada ABD'de ilk kez işsizlik maaşı talebinde bulunanların sayısı, bir önceki haftaya kıyasla 14 bin kişi artarak 266 bin oldu. Başvurulara yönelik piyasa beklentisi 262 bin düzeyindeydi.

Öte yandan, ABD'li teknoloji devlerinin piyasa beklentilerinden iyi gelen ikinci çeyrek bilançoları, bu şirketlerin hisselerinde ve Nasdaq Teknoloji Endeksinde artışı tetiklemeye devam etti.

Borsanın açılmasından sonra, Facebook'un hisse başına değeri yüzde 4'e kadar yükseldi.

Facebook, dün açıkladığı bilançosunda, bu yılın ikinci çeyreğinde gelirinin yüzde 59, bet karının yüzde 186 arttığını bildirmiş ve günlük mobil kullanıcı sayısının 1 milyarı aştığını duyurmuştu.

Yorumlar