New York borsası düşüşünü sonlandırdı

WASHINGTON (AA) - New York borsası, günü yükselişle tamamlayarak beş günlük düşüş eğilimini sonlandırdı. Kapanışta, Dow Jones Sanayi Endeksi 92,93 puan (yüzde...

Google Haberlere Abone ol
New York borsası düşüşünü sonlandırdı

WASHINGTON (AA) - New York borsası, günü yükselişle tamamlayarak beş günlük düşüş eğilimini sonlandırdı.

Kapanışta, Dow Jones Sanayi Endeksi 92,93 puan (yüzde 0,53) artışla 17.733,10 puana, Standard & Poor's 500 Endeksi 6,50 puan (yüzde 0,31) yükselişle 2.077,99 puana ve Nasdaq Teknoloji Endeksi 9,98 puan (yüzde 0,21) kazançla 4.844,92 puana çıktı.

Endekslerin kapanış öncesi gelen alımlarla beş günlük düşüşü sonlandırmasında, ABD'li iletişim firmalarının hisselerindeki artış önemli rol oynadı.

Piyasa uzmanları, ayrıca İngiltere'de İşçi Partisi Milletvekili Jo Cox'un uğradığı silahlı saldırı sonucunda hayatını yitirmesinin, ülkedeki kararsızları Avrupa Birliği'nde (AB) kalma yönünde oy kullanmaya yöneltebileceği beklentisinin de endeksleri etkileyen faktörlerden biri olarak değerlendirdi.

Milletvekili Cox, 23 Haziran'da yapılacak AB referandumunda İngiltere'nin birlik içinde kalması için yürüttüğü kampanya için bir toplantıya katılmak üzere seçim bölgesi Birstall Yorkshire'da bulunduğu sırada saldırıya uğramıştı.

Bu arada, ABD'de bugün açıklanan verilere göre, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), mayısta aylık bazda yüzde 0,2, yıllık bazda ise yüzde 1 artarak beklentilerin altında kaldı. TÜFE'nin mayıs ayında aylık yüzde 0,3 ve yıllık yüzde 1,1 artması bekleniyordu.

Ülkede işsizlik maaşına ilk kez geçen hafta başvuranların sayısı 277 binle beklentinin üstünde gerçekleşirken, Philadelphia Fed İş Dünyası Görünüm Endeksi de 4,7 değerini alarak beklentiyi aştı.

Ayrıca, yılın birinci çeyreğine ilişkin cari işlemler açığının 124,7 milyar dolarla son 7 yılın en yüksek seviyesine yükseldiği bildirildi.

Analistler, piyasaların yarın mayıs ayı konut başlangıçları verisini ve küresel gelişmeleri izleyeceğini ifade ediyor.

Yorumlar