Nazif Zorlu: Türkiye’de girişimci var girişimciye destek yok

Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, Türkiye’de girişimci olduğunu ancak girişimciye destek olmadığını söyledi. Zorlu, birileri bir şey yapmaya kalktığı vakit devamlı engeller çıktığını kaydetti.       &nb

Google Haberlere Abone ol
Nazif Zorlu: Türkiye’de girişimci var girişimciye destek yok

Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, Türkiye’de girişimci olduğunu ancak girişimciye destek olmadığını söyledi. Zorlu, birileri bir şey yapmaya kalktığı vakit devamlı engeller çıktığını kaydetti.

    

    Manisa Genç İşadamları Derneği'nin (MAGİAD), Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu (TÜGİK) ve Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) işbirliğiyle CBÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde bu yıl ikincisini düzenlediği 'Dünya Devleri Manisa'da Buluşuyor' toplantısında konuşan Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nazif Zorlu, CBÜ öğrencileriyle tecrübelerini paylaştı.

    Yaptıkları İnsansız Hava Uçağı (İHA) hakkında bilgi veren Zorlu, “Ağabeyimin damadı uçuk mühendisiydi. Acaba uçak yapabilir miyiz? dedim. Ve biz bugün insansız uçağını yaptık ve uçurduk. ‘Uçak yapmak nereden geldi aklınıza’ diye soru gelebilir. Uçak üretenlerin hiçbir tanesi uçuk motoru üretmiyor. 10 sene oldu ve üç sene önce uçağımızı uçurmuştuk. Ama bizim için en önemli şey Türkiye’de girişimci var girişimciye destek yok. Birileri bir şey yapmaya kalktığı vakit devamlı engeller çıkıyor. Bugün bu insansız uçak, inşallah gelecekte de savaş uçakları insansız olacak. Bunu Amerika açıkladı. Bizde bugün bir ucundan tuttuk. Bunu ‘Ahmet Bey bir şeyleriniz vardı yaptınız’ derseniz, inanın biz hiçbir teşvik almadık. Kendi bünyemizde 30-40 milyon dolar para harcadık. Uçağımız da geçen hafta uçtu ve deneme uçuşlarına devam edecek. Hem de silah atılabilen ve silah atabilecek uçak dizayn ettik. İnşallah bu Türkiye’nin gururu olacak.” diye konuştu.

    "VESTEL’İ SATIN ALDIĞIMIZDA MUSALLA TAŞINDAYDI"

    1994 yılında Vestel’i satın aldıklarını anlatan Nazif Zorlu, “Vestel’i satın aldığımızda benim tabirimle musalla taşındaydı. Batmış bir şirket ve kayyumlar yönetiyordu ve satın aldık. İlk aldığımız yıl 360 bin televizyon üretiyorduk. Hedefler koyduk. 1 milyon hedefi koyduk. Herkes şaşırdı. O sene 1 milyonu yaptık. Ertesi sene 2 milyon koyduk. 2 milyon 200 bin ürettik. Şu ana kadar 134 milyon televizyon ürettik. Bu sene inşallah 11 milyon televizyon üreteceğiz. Bugün Manisa Vestel Ctıy’de 35 milyon televizyon, buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, fırın, klima üretecek kapasiteye sahibiz. Televizyonda 100 televizyondan 90’ını ihraç ediyoruz 145 ülkeye. Beyaz eşyada her 100 buzdolabından 80’ini, her 100 çamaşır makinesinden 80’ini ihraç ediyoruz. İstenirse oluyor. Bu sene inşallah 3 milyar dolar ihracat yapacağız. Vestel, 7 sene üst üste Türkiye ihracat liderliğini yaptı. 20 seneden beri de kendi sektöründü ihracat liderliğini sürdürdü, kimseye kaptırmadı. Bu büyük bir başarıdır. Onun için araştıracaksınız, kendinizi geliştireceksiniz, hayal kuracaksınız, hayallerinizi de bir gün gerçekleştireceksiniz. Hayalci olmayın. Önce ülkem diyeceksiniz, kurumun, ailem diyeceksiniz. Ülkeniz olmazsa, kurumunuz olmaz, kurumunuz olmazsa aileniz olur mu? Birbirimizi sevelim, birbirimiz ile kardeş olalım. Ülkeniz birlik ve beraberlikle kalkınır.” dedi.

    

    "700-800 MİLYON DOLARLIK NİKEL İHRAÇ EDECEĞİZ"

    

    Manisa’nın Gördes ilçesinde Türkiye’nin ilk defa Nikel Maden Rafinerisi'ni kurduklarını aktaran Zorlu, Zorlu Grubu olarak çevreye de duyarlı olduklarını söyledi. Buradan 2020 yılında 700-800 milyon dolarlık ihracat yapacaklarını belirten Zorlu, “Şimdi 10 bin ton olarak kurduk. İkinci devre 30 bin ton olacak. Burada Nikel madenlerini yer altından çıkarıyoruz, kapalı sistem, çevreye duyarlı ve yine ilkleri yapmış olacağız. Her zaman ilkleri yaptık, ilkleri yapmaya devam edeceğiz. Bundan da kimsenin şüphesi olmasın.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar