Nazarbayev Avrasya Ekonomik Birliği’ni eleştirenlere cevap verdi

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Avrasya Ekonomik Birliği’ni eleştirenlere cevap verdi.

Google Haberlere Abone ol
Nazarbayev Avrasya Ekonomik Birliği’ni eleştirenlere cevap verdi

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Avrasya Ekonomik Birliği’ni eleştirenlere cevap verdi. Son günlerde piyasa ekonomisi ile ilgili çıkışları dikkat çeken Nazarbayev, “Konunun ana fikrini bilmeden eleştiri yapmak isteyenler her zaman olacaktır. Doğalgaz, petrol ve maden gibi hammadde ihracatını yaptık. Fakat piyasa olmadan hiçbir sektör gelişemez.” dedi.
Uluslararası piyasada kimsenin tek başına başarılı olamayacağını vurgulayan Nazarbayev, dünyada oldukça başarılı faaliyet gösteren 300’den fazla ekonomik birliğin bulunduğunu ve küresel dünyada komşularla ticaret yapmadan yaşanamayacağına dikkat çekti. Nazarbayev ayrıca yerli girişimcilerin Kazakistan, Belarus ve Rusya tarafından oluşturulan Avrasya Gümrük Birliği sınırları içerisinde sürekli aktif rol almaları gerektiğinin altını çizdi.
Öte yandan Başbakan Yardımcısı Bahıtcan Sagıntayev ise 2013 yılında Kazakistan’ın Rusya ve Belarus ile karşılıklı ticaret hacminin 24 milyar doları aştığını belirterek Gümrük Birliği’nin kurulduğu tarihten bu yana, ülkede taşıt araçları, ev aletleri, demir, plastik, kauçuk ve kağıttan yapılan hazır ürünlerde üretim artışının kaydedildiğini belirtti.
CİHAN

Yorumlar