NATO Akaryakıt Boru Hattı Patladı, Köylüler İnsanlık Dersi Verdi

Elazığ'da arazide çalışma yapan iş makinesi Türkiye NATO akaryakıt boru hattında hasara yol açtı. Köylüler tonlarca yakıtı kovalarla toplayıp tankerlere doldurdu.

Google Haberlere Abone ol
NATO Akaryakıt Boru Hattı Patladı, Köylüler İnsanlık Dersi Verdi

Elazığ'ın Kovancılar ilçesine bağlı Saraybahçe köyünde arazide iş oluşturan iş makinesi Türkiye NATO akaryakıt boru hattında hasara yol açtı. Boru hattının bir kısmının kırılması sebebi ile etrafa yayılan takribî 15 bin litre motorinin bir bölümü köylülerin müşterek çalışmasıyla kurtarıldı.

BİR ANLIK HATA

Elazığ'ın Kovancılar ilçesi Saraybahçe köyü sınırları içinden geçen Türkiye NATO akaryakıt boru hattında hasar meydana geldi. Araziyi düzeltmek amacıyla yapılan iş sırasında iş makinesinin kırdığı boru hattından çevreye hızla akaryakıt akmaya başladı.

KÖYLÜLER SEFERBER OLDU

Yaklaşık 50 m. yüksekliğe ulaşan akaryakıtın çevreye daha çok yayılmaması için köylüler nedeni ile hummalı bir iş başlatıldı. Önce, hasarın meydana gelen alanı onarmaya çalışan köylüler bir yandan da etrafa yayılan akaryakıtı tankerlere doldurdu.

YETKİLİLERİDE ARADILAR

Arsa sahibi Musa Demir, arsasının içinden boru hattı geçtiğini bildiğini fakat hafta sonu bulunduğu için yetkililere ulaşamadığını söyledi. Boru hattının aşırı yakın mesafeden geçtiğini savunan Demir, vakada herhangi bir ihmalin söz konusu olmadığını öne sürdü.

15 BİN TON YAKITIN PEŞİNE DÜŞTÜLER

Görgü tanıkları da iş makinesinin iş sırasında boruyu kırdığını ve akaryakıtın metrelerce yüksekliğe sıçradığını aktardı. Yaklaşık 15 bin litre akaryakıtın çevreye yayıldığını anlatım eden görgü tanıkları boru hattının çok derinde olmaması sebebi ile bu çeşit kazaların yaşanabileceğini söyledi.

SORUŞTURMA BAŞLADI

NATO boru hattında meydana gelen kaza sebebi ile İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler de hadise yerine gelerek araştırma yaptı. Olayla ilgili başlatılan soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar