Nanovation'un yazarları: Türkiye kendi oyun ve kurallarını ortaya koymalı

Nanovation kitabının yazarları Kevin Freiberg ve Dr. Jackie Freiberg, Türkiye'nin bir dönüş ve kavşak noktasında olduğunu belirterek 2023 vizyonu doğrultusunda kendi oyun ve kurallarını ortaya koyması gerektiğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Nanovation'un yazarları: Türkiye kendi oyun ve kurallarını ortaya koymalı

Nanovation kitabının yazarları Kevin Freiberg ve Dr. Jackie Freiberg, Türkiye'nin bir dönüş ve kavşak noktasında olduğunu belirterek 2023 vizyonu doğrultusunda kendi oyun ve kurallarını ortaya koyması gerektiğini açıkladı.

    Türkiye Otomotiv Sektöründe 3. Geleneksel Ar-Ge Proje Pazarı ve 3. Otomotiv Komponent Tasarım Yarışması 3. Ar-Ge proje pazarı ödülleri sahiplerinin buldu. Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezindeki törene katılan Kevin Freiberg ve Dr. Jackie Freiberg, yenilikçilik konusunda sunum yaptı. Görseller eşliğinde yenilikçiliğini ip uçlarını veren Dr. Kevin Freiberg ve Dr. Jackie Freiberg, her zaman neden daha iyisi ve yenisi olmasının aranması gerektiğini söyledi.

    Türkiye'nin bir dönüş ve kavşak noktasında olduğunun altını Kevin Freiberg, Türkiye'nin 2023 vizyonu doğrultusunda yeniliklere kapı açması ve kendi oyununu ortaya koyması gerektiğini ifade etti. Freiberg, Türkiye'nin bu hedefe ulaşması için de başkalarının koyduğu oyun ve kurallara uymak yerine, kendi oyun ve kurallarını ortaya koyması gerektiğinin altını çizdi.

    Ulus olarak Türkiye'nin fiyat rekabetini bırakıp, katma değer rekabetine geçmesi gerektiğine işaret eden Freiberg, "Bence bizim de yeni nedenleri sorgulamamız lazım. Artık sürdürülebilir bir dünyaya doğru gidiyoruz. Neden daha yeni ve rahat arabalar olmasın, neden yeni teknolojiler olmasın. Ancak sizler ne kadar yeni projeler üretirseniz üretin eğer sizin karşınızdaki yöneticiler ve komu temsilcileri size 'evet ama'larla başlayan cümlelerle başlıyorsa sizin çalışmanızın hiç bir önemi kalmaz." diye konuştu.

    Türkiye'nin bütün bu güzelliklere kavuşabilmesi için en önemli noktanın yeni bir 'hedef' olduğunu anlatan Kevin Freiberg, "İnsanları bir araya getirip öyle bir şey yapacağız ki, yeni bir çığır açacak ve bilimsel teknolojinin de desteği ile bu yeni hedef ile yen bir çağ açmalı." dedi.

    Yenilikçiliğin biraz karmaşık olduğunu anlatan Kevin Freiberg, "Yenilikçilik ve yeni denemeler de biraz zahmet ve rahatsızlık gerektiriyor. Buna da katlanmak gerekiyor. 2023 hedefiniz var, öyle bir kültür oluşmalı ki sınırlılıklar sizin gücümüz olsun. Çünkü her zaman maddi ve bazı sıkıntılar sınırlar olabilir. Bir takım sınırlılıklar her zaman var. Geleceğin kazananları 'sınırlılıklarımız var' diyenlerdir. Sınırlılıklar bizim için bir sıçrama tahtası olabilir. Sınırlar kısıtlamalar zekayı beraberinde getirebilir. Yenilikçileri beraberinde getirebilir. Gerçekten yeni büyükler bu dünyadaki kuralları kabul ederek yenilikleri arayanlardır." şeklinde konuştu.

    YILMADAN YENİYİ ARAYIN

    Dr. Jackie Freiberg de özellikle dünyada yenilikçileri ararken çığır açan projeleri ile örnek olan liderlerden örnekler sunarak her zaman yeniyi aramanın önemini anlattı. Yenilikçiliğin rahat edilen ortamdan bir adım daha dışa çıkmayı ve belli bir şeyler önermenin rahatsız edici yeni ortamına geçmeyi gerektirdiğini anlatan Jackie Freiberg, "Yenilikçilik için rutinden çıkmamız gerekiyor, hayatımızın rutininden, kısır döngüsünden çıkıp, yeni insanlarla görüşmemiz gerekiyor. Yeni bilgiler öğrenmemiz gerekiyor. O rahatlık bölgesinden, o kısır döngüden kendi sosyal çevrenizden çıkın ve yeniliklere yelken açın." dedi.

    Yenilikçiliğin liderler içinde geçerli olduğunun altını çizen Freiberg, şunları söyledi: "Ancak bu işler zorlama ile olmaz. Öncelikle insanların halatlarına yenilikleri, ürünleri dayatmayın, insanların hayatlarını zenginleştirin. Araçlarda da engellilerin ve halen araba kullanmak isteyen yaşlıların hayatlarını zenginleştirmek gerekiyor." CİHAN

Yorumlar