Nano teknolojiyi halıya uygulayan Atlas Halı’dan rekor büyüme

Yaptığı Ar-Ge çalışmaları ile kendi kendisini temizleyen ve leke barındırmayan nano teknoloji ürünü halıları piyasaya sunan Atlas Halı, 2013’te büyüme rekoru kırdı.

Google Haberlere Abone ol
Nano teknolojiyi halıya uygulayan Atlas Halı’dan rekor büyüme

Yaptığı Ar-Ge çalışmaları ile kendi kendisini temizleyen ve leke barındırmayan nano teknoloji ürünü halıları piyasaya sunan Atlas Halı, 2013’te büyüme rekoru kırdı. Tüm koleksiyonlarını nano özelliğe kavuşturan Atlas Halı, 10 ay gibi kısa bir sürede hem cirosunu yüzde 350 oranında artırdı, hem de bayi sayısını 117’den 330’a çıkardı.

    Atlas Halı, yeni gelişmeleri ve 2014 hedeflerini açıklamak üzere basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Naksan Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Atlas Halı Yönetim Kurulu Başkanı Taner Nakıboğlu, Genel Müdür Dr. Meriç Bebitoğlu ve üst düzey yetkililer katıldı.

    Toplantıda konuşan Genel Müdür Bebitoğlu, bir hayalden yola çıkarak, Türk mühendisleri ve üretim tesislerinin Ar-Ge’yi aracılığıyla nano halıyı ürettiklerini kaydetti. Dünyaya bir buluş armağan ettiklerini dile getiren Bebitoğlu, “Bu kendi kendini temizleyen halıdır. Nano teknoloji aracılığıyla gerçekleştiriyoruz. Işıktan ve güneşten aldığı enerjiyle halı hiç lekeyle karşılaşmasa bile yıllar boyu kendi kendini temizleyip ilk günkü güzelliğinde kalıyor. Bu tabi ev ortamında, küçük çocukların bulunduğu ailelerde hijyen bakımından da çok önemli. Bütün dünyaya bu teknolojiyi, bu ürünü sunmak istiyoruz.” dedi.

    Bunun Atlas Halı’nın kendi gerçekleştirdiği bir formül olmasının çok önemli olduğuna dikkat çeken Bebitoğlu, “Herhangi bir yerden ithal edilmiş, ya da daha önceki bir uygulamanın devamı değildir. Dolayısıyla özgün bir projedir. Bu projeyi yaparken fikrimizi bir malzeme laboratuvarı aracılığıyla bütün dünyaya açmıştık. Dünyada 11 şubesi bulunan bir malzeme kütüphanesiyle görüşmüştük. Ne mutlu ki dünyada, bu işe ‘yapabiliriz, görüşmelere başlayabiliriz’ diyen 6 firmadan bir tanesi Türk firmasıydı. Bir nanoteknoloji laboratuvarıydı. Aylarca çalıştık. Üretim tesislerimizin de desteğiyle kendi kendini temizleyen ve leke barındırmayan halıyı piyasaya sunduk. Tam 10 ay oldu. Bu bizim için de erken bir karne dönemidir. Bayi sayımızı katlanarak arttı, ciromuz katlanarak arttı. Mutlu günlere geldik. Türk ve Gaziantep sanayisi açısından bir buluş olması nedeniyle önemlidir. Katma değerli bir üründür.” diye konuştu.
    
    Bebitoğlu, Atlas Halı’yı Azerbaycan ve Kazakistan ile Ortadoğu ülkelerinde tüketiciyle buluşturdukları da vurgulayarak, nano halıların önümüzdeki ay itibariyle başta Almanya olmak üzere Avrupa ülkelerinde satışa çıkacağı müjdesini de verdi.

    Taner Nakıboğlu ise Türkiye’nin en köklü markalarından biri olan Atlas Halı’nın, 2011 yılında Naksan çatısı altındaki yerini aldığını ve kısa sürede kazandığı başarının kendilerini de mutlu ettiğini aktardı. Nakıboğlu, “Biz de önce bunun toplantılarını yaparken çok şaşırdık. Bize de garip geldi nasıl olur diye. Sonra Bilkent Üniversitesi Ulusal Nanoteknoloji Merkezi’nin de onayıyla bunun gerçekliğine inandık. Şimdi de halkımız da çok iyi şekilde bunu kanıksadı. Bu da zaten çok hızlı büyümemizin sebebi diyebiliriz.” şeklinde konuştu. 18 milyon TL olan geçen seneki ciroyu iki katına çıkarmayı hedeflediklerini aktaran Nakıboğlu, “Bu sene sonuna kadar da satış noktası sayısını 500 e artırmayı düşünüyoruz. Farklı bir satış yöntemi uygulanıyor. Hızlı bir şekilde tüketiciye ürünleri ulaştırıyoruz. Naksan Holdign olarak halı sektöründen memnunuz. Onun dışında da yatırımlarımız, çalışmalarımız, ARGE ve inovasyon çalışmalarımız devam ediyor.” değerlendirmesinde bulundu. CİHAN

Yorumlar