Nakliyatçılar, mazot fiyatına isyan etti, belge mağduriyetine çözüm istedi

Gaziantep’te nakliyatçılar, K1 belgesi taşıyanların yaşadıkları mağduriyet ve mazot fiyatlarının yüksek oluşundan dolayı eylem yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Nakliyatçılar, mazot fiyatına isyan etti, belge mağduriyetine çözüm istedi

Gaziantep’te nakliyatçılar, K1 belgesi taşıyanların yaşadıkları mağduriyet ve mazot fiyatlarının yüksek oluşundan dolayı eylem yaptı. Para kazanamadıklarını dillendiren esnaf, sorunlarının giderilmesini talep etti.

Eylem, Gaziantep Nakliyatçılar Sitesi içerisinde gerçekleştirildi. Burada toplanan esnaf, K1 belgesi taşıyanların büyük problem yaşadıklarını öne sürdü. Mazot fiyatlarının da yüksekliği eleştirilirken, hiçbir şekilde yapılan işlerden kar edilmediği belirtildi. Burada konuşan esnaflardan Davut Evliyaoğlu, “Burada bin 300 TL’ye İzmir’e para yazıyorlar. Bin 700 TL mazot yakarken, 400-500-600 TL mazot parasını cebimizden koyarken, burada esnaf olarak, şoförler olarak, kamyoncular olarak artık isyanımızı dile getirmek zorundayız. Şoförler Odası bize çıkıp oy toplamaya gelirken, telefonumuza mesaj üstüne mesaj atıyorlar cep telefonlarımıza. Hani neredeler?” diye konuştu. Yüklü miktarda sigorta parası yatırdıklarını kaydeden Evliyaoğlu, “Artık para kazanma şansımız yok, bittik. 15-20 gündür burada yatan arkadaşlarımız var. 2003 yılında K1 belgesi çıktı. 18 bin TL bizi teşvik ettiniz. Niçin? Türkiye içinde taşımacılık yapanlar, yurt dışına çıkamayacak. Yurt dışındaki C2 belgeli araçlar Türkiye içinde taşımacılık yapamayacak diye belge çıkarttınız. Türkiye’de şoförler rahatlasın diye. 2-3 tane arabası olanı bitirmek üzere, lojistik firmalara, 15 tane arabası olana K2’yi, Türkiye içinde de taşımacılığı yapabilirler diye belge çıkarttınız. 18 milyar verip de K1 almanın anlamı nerede?” şeklinde konuştu.

Gaziantep Umum Nakliyatçılar Odası Başkanı Zafer Aydıngüler ise esnafların Karayolları Kanunu ile ilgili sıkıntılarının ifade edildiğini vurguladı. Haksız rekabetin dillendirildiğini kaydeden Aydıngüler, “C2 belgesinin yurt içinde taşıma yaptığını, haksız bir kazanç elde ettiklerini, K1 belgesinin yurt içinde bir mağduriyete maruz kaldığı kaydedildi. İstanbul’a bugün bin 800 lira maliyeti olan bir aracın ne yazık ki mağduriyetten dolayı bin 200 liraya işe gittiğini anlattılar. Mazot parasını, lastik parasını, sigorta parası değil, evine ekmek parası götüremeyecek halde olduklarını ifade etmek için de pasif bir eylem yaptılar.” açıklamasında bulundu.
CİHAN

Yorumlar