Nakıboğlu: Elektrik faturalarındaki TRT payı kaldırılsın

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Yönetim Kurulu Başkanı ve Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, sanayide ödenen elektrik faturalarındaki TRT payının kaldırılması gerektiğini belirtti.TBMM...

Google Haberlere Abone ol
Nakıboğlu: Elektrik faturalarındaki TRT payı kaldırılsın

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Yönetim Kurulu Başkanı ve Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, sanayide ödenen elektrik faturalarındaki TRT payının kaldırılması gerektiğini belirtti.

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu üyeleri ve OSBÜK yönetim kurulu üyeleri, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı’nı ziyaret etti. Ziyarette, Gaziantep OSB ve OSBÜK Başkanı Cahit Nakıboğlu, komisyon üyelerine kent sanayisi ve sorunları hakkında bilgi verdi. Yerli sanayiye sahip çıkılması ve sanayicinin desteklenmesi gerektiğini belirten Başkan Nakıboğlu, “2023 vizyonu çerçevesinde hedeflerimize ulaşabilmemiz için sanayici her konuda desteklenmelidir. Mesela bunlardan birisi elektrik faturalarındaki TRT payıdır. Biz sanayiciler olarak elektrik faturalarındaki yüzde 2’lik TRT payının kaldırılmasını istiyoruz.” dedi.

Nakıboğlu, 3 bin 600 gününü dolduran çalışanların tazminatlarını alıp iş yerlerinden ayrılmasından dolayı da sıkıntılı olduklarını kaydetti. Nakıboğlu, “Bizler çalışanlarımıza her türlü imkanı sağlıyoruz. Yurt dışına gönderip eğitimler aldırıyoruz. Fakat 3 bin 600 gün sigortasını doldurduğu anda çalışan tazminatını alıp rakip firmaya geçiyor. Bizlerin de bunca yıl vermiş olduğumuz emekler boşa gidiyor. Bu durum nasıl düzeltilir bilemiyorum ama sanayiciler bu konuda çok dertli.” ifadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar