Müşteriye kolay ulaşsın diye esnafı 'cep'e taşıdı

İletişim ve teknoloji şirketi Turkcell, esnafları dijital dünyaya dahil edecek bir uygulama başlattı. GSM şirketinin geliştirdiği Süper Esnaf Uygulaması sayesinde, tüketiciler kendilerine en yakın esnafın adresi, telefonu ve diğer bilgilerine...

Google Haberlere Abone ol
Müşteriye kolay ulaşsın diye esnafı 'cep'e taşıdı

İletişim ve teknoloji şirketi Turkcell, esnafları dijital dünyaya dahil edecek bir uygulama başlattı. GSM şirketinin geliştirdiği Süper Esnaf Uygulaması sayesinde, tüketiciler kendilerine en yakın esnafın adresi, telefonu ve diğer bilgilerine anında ulaşabilecek. Esnaflar da dükkânını uygulamaya kolaylıkla kayıt edecek ve müşterilerine yaptığı kampanyaları duyurabilecek. Bu arada uygulamayı indiren Turkcell’liler 1 hafta boyunca geçerli 60 dakika ya da 500 MB internet hediyelerinden birini kazanacak.

Esnafa destek olma ve yükünü hafifletme hedefiyle yola çıkan Turkcell, teknoloji birikimini ve altyapısını devreye sokarak hazırladığı 'Süper Esnaf' kampanyasını Arnavutköy Meydanı’nda mahalle esnafının ve basın mensuplarının katıldığı iftarda tanıttı. Kampanya kapsamında, esnafın işlerini arttırmaya ve müşterilerine daha kolay erişmelerine olanak sağlayan uygulamalar, esnaf destek hattı, ihtiyaçları birebir karşılayan iletişim paketleri ve esnafın ticaretini canlandırmak için tüm yıla yayılan yerel esnaf şenlikleri bulunuyor. Ayrıca ödemeleri konusunda destek alabilecekleri özel çağrı merkezi, iletişim ihtiyaçlarını birebir karşılayan Dükkânım Paketleri, esnafa özel eğitimlerden müşteri bazlı veresiye defterine kadar esnafın tüm ihtiyaçlarını içeren Akıllı Yardımcım uygulaması ve esnafın ticaretini canlandırmak için yerel esnaf şenlikleri, Turkcell’in diğer esnaf hizmetleri arasında yer alıyor.

İftarda, kampanyanın ayrıntılarını anlatan Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, şirketlerinin teknoloji birikimini, altyapısını, sahip olduğu insan gücünü esnafın beklentileriyle örtüşen en iyi ürün ve servisleri sunmak için harekete geçirdiklerini söyledi. Ardından uygulama ile ilgili şu bilgileri verdi:

"Süper Esnaf sayesinde esnaf dükkânını kolaylıkla uygulamaya kaydediyor, müşteri yakındaki esnafı görmek istediğinde bulunduğu konuma ve kategorisine göre esnafı anında görebiliyor. Dileyen esnafımız kampanya duyurularını da bu uygulama üzerinden ücretsiz yapabiliyor. Bu gerçekten hem esnafın hem de müşterilerin yüzünü güldürecek bir yenilik."

Süper Esnaf Uygulaması’nı indiren Turkcell’liler çiçekçisinden kuaförüne, manavından çilingirine yaklaşık 52 kategoride, yakın çevrelerindeki tüm esnafı telefonunda görebiliyor. Kullanıcılar uygulamada esnaf hakkında yorumda bulunabiliyor, dükkânın fotoğrafını, iletişim bilgilerini arkadaşlarıyla paylaşabiliyor, esnaf da sattığı ürünlerle ilgili kampanya duyurusunu uygulama üzerinden yapabiliyor. Akıllı telefon sahibi olmayanlar ise en yakınlarındaki esnafların bilgilerine Esnaf Rehber servisi ile SMS üzerinden ulaşabiliyor.

Uygulamayı telefonuna indiren esnaflar da müşterilerinin ve tedarikçilerinin bilgilerini rehberine kaydedebiliyor. Müşterilerine SMS ile kampanyalarını duyurabiliyor, müşteri bazlı veresiye defterini akıllı telefonu üzerinde tutabiliyor. Müşterileri aradığında o güne özel mesajını dinletebileceği 'Buyrun Benim' uygulamasına da aynı uygulamadan ulaşabiliyor. Esnaf kendisine gönderilen bilgilendirmelerle Turkcell’in esnafa özel kampanya ve duyurularından haberdar oluyor, kendisine özel eğitim içeriklerinden ve oyunlardan yararlanıyor. Dükkânında bulunmadığı zamanlarda gözü arkada kalmasın diye geliştirilen Turkcell Online Kamera uygulamasına da buradan ulaşmak mümkün. Ayrıca pratik kullanımı için, uygulama içinde takvim ve hesap makinesi de bulunuyor.

CİHAN

Yorumlar