MÜSİAD'dan S&P'nin not indirimine ilişkin açıklama

İSTANBUL (AA) - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Nail Olpak, " Standard&Poor's'un (S&P) milletin cevabını görmemesini büyük...

Google Haberlere Abone ol
MÜSİAD'dan S&P'nin not indirimine ilişkin açıklama

İSTANBUL (AA) - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Nail Olpak, " Standard&Poor's'un (S&P) milletin cevabını görmemesini büyük bir şaşkınlıkla karşılıyoruz ve bu kadar aceleci olmalarına anlam veremiyoruz." ifadelerini kullandı.

Olpak, S&P'nin Türkiye'nin "BB+" olan notunu "BB"ye indirmesine ilişkin yaptığı açıklamada, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının kredi notu belirleme yöntemlerinin iyi bir şekilde analiz edilmesi ve tutarlılığının sorgulanması gerektiğini belirtti.

Olpak, şunları kaydetti:

"Bugüne kadar uluslararası kredi derecelendirme kurumlarının ‘Türkiye’de genel itibariyle ekonomi iyi yönde gidiyor ama siyasi risk var’ diye bir söylemleri vardı. Bu söylemlere en güzel cevabı, 15 Temmuz darbe girişiminde milletimiz seçilmiş iktidarın da yanında olduğunu göstererek vermiştir. S&P’nin milletin cevabını görmemesini büyük bir şaşkınlıkla karşılıyoruz ve bu kadar aceleci olmalarına anlam veremiyoruz. Açıkçası zamanlamayı ve telaşı manidar buluyoruz. İş alemi olarak, 15 Temmuz’da ortaya konan millet iradesinin ekonomimize olumlu yansımalarını beklediğimizi ifade etmiştik. Bu nedenle, bu zamansız açıklamaları da göz önüne aldığımızda, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının kredi notu belirleme yöntemlerinin iyi bir şekilde analiz edilmesi ve tutarlılığının sorgulanması gerektiğini düşünüyoruz."

Yorumlar