MÜSİAD EXPO'nun ilk günü sona erdi

- Anadolu Ajansı'nın "Global İletişim Ortağı" olduğu fuar, ilk gününde, yurt içi ve dışından binlerce iş insanı ve yatırımcıyı yeni iş birliği ve ortaklık fırsatlarıyla buluşturdu - Yerli ve yabancı 700 şirkete ev sahipliği yapan MÜSİAD EXPO'da bugün çok sayıda ikili görüşme gerçekleştirildi

Google Haberlere Abone ol
MÜSİAD EXPO'nun ilk günü sona erdi

İSTANBUL (AA) - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneğinin (MÜSİAD) düzenlediği MÜSİAD EXPO, ilk gününde, yurt içi ve dışından binlerce iş insanı ve yatırımcıyı yeni iş birliği ve ortaklık fırsatlarıyla buluşturdu.

Anadolu Ajansı'nın "Global İletişim Ortağı" olduğu 16. MÜSİAD EXPO, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla bugün kapılarını açtı.

CNR EXPO'da gerçekleştirilen fuar, yerli ve yabancı toplam 700 şirkete ev sahipliği yaparken, yurt içi ve dışından binlerce iş insanı ve yatırımcıyı da yeni iş birliği ve ortaklık fırsatlarıyla buluşturdu.

MÜSİAD EXPO'da, çevre ve yapı malzemeleri, inşaat, tekstil, otomotiv, makine, mobilya, gıda, bilgi teknolojileri ve savunma sanayisi gibi birçok farklı sektörden firma, ürün ve hizmetlerini sergiliyor. 53 ülkeden satın alım heyetlerinin ikili iş görüşmeleri de gerçekleştirdiği fuarda, ticari iş birliği ve ortaklıklara dair mutabakat anlaşmalarının imzalanması da bekleniyor.

Fuar kapsamında ayrıca, Kuzey Afrika-Türkiye İş Forumu, Rusya, Etiyopya ve Malezya ülke sunumları ile "Kamu Yatırımları", "2016 Turizm Sektörü Değerlendirmesi ve 2017 Beklentileri", "Şirket Batırma(ma)nın 5 Altın Kuralı", "İşinizi Turkcell İle Nasıl Büyütürsünüz?" ve "Microsoft-Girişiminizi Nasıl Daha Güvenli ve Verimli Kılarsınız?" konulu paneller de gerçekleştirilecek.

100'ü aşkın ülkeden yaklaşık 200 bin ziyaretçiyi ağırlamayı hedefleyen fuar, 12 Kasım'a kadar devam edecek.

MÜSİAD EXPO ile eş zamanlı olarak yüksek teknoloji fuarı 3. High Tech Port ve 20. Uluslararası İş Forumu da (IBF) düzenleniyor.

Fuar kapsamında düzenlenen High Tech Port by MÜSİAD, Türk savunma ve havacılık sanayisinin ileri teknoloji ürünlerini katılımcı ülkelerin delegasyonlarıyla buluşturdu. Savunma ve havacılık sanayisine yönelik, "konsept iş ve pazar geliştirme platformu" 3. High Tech Port by MÜSİAD Türkiye Fuarı, 4. sanayi devrimine hız kazandırmayı hedefliyor.


- 20. Uluslararası İş Forumu yarın başlayacak


Fuar kapsamında gerçekleştirilecek "İnovasyon Ekonomisi ve Yatırım Ekosistemi" temalı 20. Uluslararası İş Forumu'nun resmi açılışı da yarın başlayacak. Kongrenin açılışına Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in katılması bekleniyor.

IBF kapsamında "Nasıl Yatırım Alır ve İşinizi Nasıl Büyütürsünüz?", "Teknolojinin Ticarileştirilmesi ve Pazar Başarısı" ve "Girişimcilik Ekosistemini Nasıl İnşa Ederiz?" konulu oturumlar düzenlenecek.


- "15 Temmuz" sergisi


Her yıl fuarda farklı sergiler düzenleyen MÜSİAD, bu yıl "15 Temmuz" temalı bir sergiyle Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) hain darbe girişiminde yaşananları farklı bir sunumla gözler önüne seriyor.

Fuarda ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde düzenlenen "Afrika El Sanatları Pazarı ve Kültür Evi"nde satılan ürünlerden elde edilen gelir, Afrika ülkelerine gönderilecek.

Bu arada, fuarın son gününde Genç MÜSİAD tarafından "Türkiye Genç Ekonomi Başarı Ödülleri" verilecek.


Yorumlar