MÜSİAD Ankara'nın geleneksel iftar programı

- Ekonomi Bakanı Zeybekci: - "MÜSİAD, Türkiye'nin uyanışının, geçmişte defalarca önü kesilen mahir girişimci insanımızın ve ülkemizin önünü açma hikayesidir" - MÜSİAD Genel Başkanı Olpak: - "Küresel ekonomideki durgunluk sürerken, Türkiye'nin yüzde 4,8 büyümesi oldukça önemliydi. Biz de bundan sonrasının da daha iyi olması için çalışıyoruz"

Google Haberlere Abone ol
MÜSİAD Ankara'nın geleneksel iftar programı

ANKARA (AA) - Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "MÜSİAD, Türkiye'nin uyanışının, geçmişte defalarca önü kesilen mahir girişimci insanımızın ve ülkemizin önünü açma hikayesidir." dedi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Ankara Şubesi tarafından JW Marriott Hotel'de geleneksel iftar programı düzenlendi.

Programa, Zeybekci, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Maliye Bakanı Naci Ağbal, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, eski TBMM Başkanı Bülent Arınç ile çok sayıda davetli katıldı.

Zeybekci, yaptığı konuşmada, "MÜSİAD, rahmetli Menderes, rahmetli Özal ile başlayan Türkiye'nin uyanışının, geçmişte defalarca önü kesilen mahir girişimci insanımızın ve ülkemizin önünü açma hikayesidir. MÜSİAD, 'Geleceğin büyük Türkiyesini kuracak kim var' diye milletin sorduğu anda, sağına soluna, önüne ve arkasına bile bakmadan Anadolu'nun her köşesinden ayağa kalkan, bu ülkenin gerçek hizmetkarlarının hikayesidir." ifadelerini kullandı.

Birlik ve beraberliğin daim olmasını istediklerini belirten Zeybekci, 2023 hedeflerine doğru koşan, dünyada başı dik, onuruyla, gururuyla muassır medeniyet yolculuğuna devam Türkiye'nin hep birlikte hizmetkarı olmayı dilediklerini kaydetti.

- "Türkiye hedefinden sapmadan ilerleyecek"

MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak da ramazanın, zengin fakir, yaşlı genç, büyük küçük herkesi birleştirdiğini söyledi.

Dünyada mücadelenin azalıp çoğaldığını ancak asla bitmediğini dile getiren Olpak şöyle devam etti:

"Türkiye devraldığı büyük tarihsel mirasın üzerinde yükseldiği için oldukça yüksek bir dağdır. Bu nedenle başı dumanlıdır, bu nedenle karı boldur. Bu nedenle Türkiye'de bir seçim olduğu zaman sonuçlarını yalnızca milletimiz değil, bütün Müslüman coğrafyası takip eder. Bu nedenle ne zaman zulümle karşı karşıya kalsalar dünya mazlumları, gözlerini Türkiye'ye çevirir. Bu nedenle bugün 3 milyon Suriyeli göçmen Türkiye'de yaşıyor. Bugün insanlık büyük sorunlarla karşı karşıya."

Türkiye'nin kriz ve çatışmaların yaşandığı zorlu bir coğrafyada yer aldığına işaret eden Olpak, ülkede bir yandan terörle mücadele edilirken bir yandan da zorlu coğrafyada devralınan mirasın gereğinin yerine getirildiğini kaydetti.

Bütün zorluklara rağmen Türkiye'nin hedefinden sapmadan ilerleyeceğine inandığını vurgulayan Olpak, "Küresel ekonomideki durgunluk sürerken, Türkiye'nin yüzde 4,8 büyümesi oldukça önemliydi. Biz de bundan sonrasının da daha iyi olması için çalışıyoruz." dedi.

MÜSİAD Ankara Şube Başkanı İlhan Erdal da Türkiye'nin birliğini ve beraberliğini tesis etmenin mutlak sorumluluk olduğunu, bunun için üzerlerine düşen görevleri yapmaya hazır bulunduklarını dile getirdi.

Şubenin çalışmaları hakkında bilgi veren Erdal, yaşadıkları dönemin bilgi çağı olduğunun idrakiyle Ar-Ge ve inovasyonun önemini artıracak bir projeye imza attıklarını, bu çalışmaya Ankara'nın önde gelen sivil toplum kuruluşları ve kamu temsilcilerinin de ortak olduğunu söyledi.

Erdal, "Ankara platformu olarak son derece önemli bir birlikteliğin adımlarını attık. Hedefimizi 'özgün ürün, özgün marka' olarak koyduk. Yaklaşık bir seneden fazla süren bu çalışmamızın sonuçlarını inşallah en kısa sürede paylaşacağız." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Olpak, Bakan Ağbal'a, Erdal ise Bakan Zeybekci'ye işlemeli cam tabak hediye etti.






Yorumlar