Muğla'daki otellerde Ramazan bereketi

Türkiye'nin en gözde tatil ve eğlence merkezlerinin başında gelen Bodrum, Marmaris ve Fethiye'de Ramazan Bayramı bereketi yaşanıyor. Bölgede bulunan tüm otellerde doluluk oranı yüzde 100'e ulaştı. Otellerin yanı sıra motel, apart ve pansiyonların...

Google Haberlere Abone ol
Muğla'daki otellerde Ramazan bereketi

Türkiye'nin en gözde tatil ve eğlence merkezlerinin başında gelen Bodrum, Marmaris ve Fethiye'de Ramazan Bayramı bereketi yaşanıyor. Bölgede bulunan tüm otellerde doluluk oranı yüzde 100'e ulaştı. Otellerin yanı sıra motel, apart ve pansiyonların tamamı doldu.

Muğla yöresinde turizmciler, Ramazan Bayramı tatiliyle adeta bayram etti. Güney Ege Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOP) Müdürü Cahit Sarıbey, Marmaris ve çevresindeki otellerdeki doluluk oranını rezervasyonlar birlikte yüzde 100'e ulaştığını söyledi. Bodrum Oteller ve Turistik İşletmeler Derneği (BODER) Başkanı Halil Özyurt ise Bodrum Yarımadası'ndaki otellerin tamamının dolu olduğunu kaydetti. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Fethiye Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Salih Taşçı da son bir haftada rezervasyon patlaması yaşadıklarını ifade etti.

Güney Ege'nin gözde turizm merkezlerinden Marmaris'e son yıllarda yerli turistlerin de ilgisi arttı. Her yıl 1 milyondan fazla yabancı turistin tercih ettiği doğal güzellikleriyle ünlü ilçeye, özellikle bayram tatillerinde yerli müşteri akını yaşanmaya başladı. GETOP Müdürü Sarıbey, temmuz ayının sonu itibariyle doluluk oranını arttığını belirterek, "Marmaris'teki konaklama tesislerinde şu an itibariyle yüzde 90'ın üzerinde çıktığını söyleyebiliriz. Kalan yüzde 10'luk kesimde rezerve edilmiş ve tur operatörleri tarafından satın alınmış durumdadır. Bayram tatili ve bayram tatili sonrasında yüzde 100 doluluğa ulaşmış olacak Marmaris ve bölgesindeki oteller. Bu da bizim için memnuniyet verici bir durum." dedi.

Bu yıl turizmcinin yüzünün güleceğine inandığını kaydeden Sarıbey, şunları ifade etti: "Geçmiş dönemlerde erken sezon dediğimiz Nisan-Mayıs aylarında turistlerimizin gelişi başlardı ama şu an bu süre sezonun sonuna doğru sarkmaya başladı. Yüksek sezon dediğimiz Haziran-Temmuz-Ağustos ayları yerini artık Ağustos-Eylül-Ekim aylarına bırakmaya başladı. Bizlerin bu tür çalışması hem sezon öncesi hem sezon sonrası periyodu değerlendirip üç dört aya sıkışan turizm sezonumuzu altı yedi aya çıkartabilmek. Daha da sonra bu süreyi uzatabilmek için arayışta bulunmaktır. Turist sayısıyla birlikte getirisi artarsa turizmcinin yüzü daha da fazla gülecek. Turizmciden kastımız sadece konaklama sektörü değil bölgemizde iş yapan bütün ticaret erbabı, esnaflar, işverenler aslında bu turizm sezonunu beklemekteler. Dolayısıyla doluluk artarsa, bunun yanı sıra ekonomik anlamda da daha güçlü misafirlerimizi bölgemizde ağırlamaya başlarsak herkesin yüzü daha da iyi gülecektir."

FETHİYELİ TURİZMCİNİN DE YÜZÜ GÜLÜYOR

Temmuz ayının sonuna gelen Ramazan Bayramı dolayısıyla Fethiye'de bulunan otellerin eylül ayı sonuna kadar yüzde 100 dolu olacağı açıklandı. Okulların kapanması ile Ramazan ayının arasında geçen sürenin kısalığı nedeniyle iç piyasada umduğunu bulamayan turizmcilerin bayramda yüzü gülecek. Fethiye bölgesinde bulunan otellerin doluluk oranları yüzde 100 seviyelerine ulaştı.

TÜRSAB Fethiye Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Taşçı, Ramazan ayı süresince otel rezervasyonlarında yüzde 40'a varan daralma yaşandığını kaydetti. Buna rağmen bayrama yönelik rezervasyonların iç açıcı olduğunu ve yüzleri güldürdüğünü anlatan Taşçı, "Okulların tatil olması ve Ramazan ayı arasındaki sürenin darlığı iç piyasanın hareketlenmesini önledi. Bayramla birlikte okulların açılacağı 15 Eylül hatta sonuna kadar rezervasyonları üst seviyeye taşıyor. Bayram rezervasyonları yüzde 100 seviyelerine ulaştı." şeklinde konuştu.

Bodrum Yarımadası'nda bulan otellerin de tamamı doldu. BODER Başkanı Özyurt, Bodrum'da turizm sezonunun hareketliliğinin biraz geç başladığına dikkat çekerek, "Şu anda tesislerimizdeki doluluk oranı yüzde 100'lere ulaştı. Bu nedenle bayramda Bodrum'a gelecek olan özellikle yerli turistlerimize, tatilde sıkıntı yaşamamaları için mutlaka rezervasyon yaptırarak gelmelerini öneriyoruz." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar