Mücevherde Taksit Sınırlaması Üzdü

Atasay Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Kamer, kredi kartına taksit sınırlamasının sektörde yüzde 30-40’a varan bir kayba neden olduğunu belirtti.

Google Haberlere Abone ol
Mücevherde Taksit Sınırlaması Üzdü

Mücevherat markası Atasay’ın Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Kamer, kredi kartına taksit sınırlamasının sektörde yüzde 30-40’a varan bir kayba neden olduğunu vurguladı.

Kamer, uygulamanın sektörü yorduğunu, üzdüğünü de ifade etti.

Atasay ve Rixos Hotels’in balayı kampanyasının tanıtım toplantısında gazetecilerin kredi kartına taksit sınırlaması ile ilgili sorularını cevaplayan Cihan Kamer, “Ben, burada diğer sektörlere tanınan imkânların kuyumculuk sektörüne tanınmamasından üzüntü duyuyorum. Olabilir, sektörde binde bir ya da on binde bir yanlış yapan arkadaşlar vardır. Taksitlendirmeden yararlanan, adeta finans kurumu gibi imkânlar elde etme gayretine giren arkadaşlar vardır. Onları ayıklamak devlet için ya da sektör için güç değildi. Onlar ayrılırdı, sektör de bu kadar kayba uğramazdı. Ama sektör olarak umut ediyoruz bununla ilgili çareler üretilecek.” dedi.

Kamer, toplantıda 1 Haziran-1 Ekim tarihlerinde evlenecek çiftlere hitap eden kampanya ile ilgili açıklamalarda da bulundu. Kamer, kampanya kapsamında 1 Eylül’e kadar Atasay’dan minimum 3 bin 500 lira tutarında alışveriş yapacak olan ilk bin 500 çifte Rixos otellerinden birinde 3 gece 4 gün konaklamalı balayı tatili hediye edileceğini belirtti.

Kamer, kampanyadan yararlanmak için çiftlerin nikâh akdini belgelemeleri gerektiğine işaret etti.

Düğün maliyetinin minimum 15 bin lira olduğunu, bu rakamın ev ve mobilya giderleri ile 30-35 bin lirayı bulduğunu anlatan Cihan Kamer, “Balayı kampanyamız ile bu aralar evleneceklerin yanında olacağız, balayı için onlara yararlı olacağız.” dedi.

Rixos Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince ise evlileri otellerinde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Tamince, “Otellerimizde konaklayacak bin 500 gence bir ömür mutluluk diliyoruz. İnşaallah bunlar ileride bizim müşterilerimiz olacak on binlerce, yüz binlerce çocukları olur. Biz de bu yatırımın karşılığını alırız.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin markalara yatırım yapmasının önemine değinen Tamince, şöyle devam etti:

“Ülkelerin esasında kalkınmasına en büyük katkıyı markalar sunuyor. Geçenlerde bir grup ihracatçı ile sohbet ediyorduk. Markalardan söz ediyorduk. Bir ara ‘dışarıda 4 bin markamız var’ dediler. Sevindim, sonra ‘acaba İtalya’nın kaç markası var’ sorusunu sordum. ‘Japonya’da 3 bin 3 bin İtalyan restoranı var’ cevabını verdiler. Onun için alacağımız çok yol var. Bu anlamda Türkiye’den her marka sinerji içinde olmalı.”

The Market Restaurant‘ta yapılan balayı kampanyasının tanıtım toplantısında reklam filmine yer verildi, ayrıca sembolik bir düğün töreni yapıldı.

Evlilik sektörü ve takı giderleri ile ilgili rakamlar şöyle:

Evlilik sektörünün büyüklüğü: 8 milyar lira

Evlenen çift adedi: Her sene 600 bin

Çiftlerin ortalama takı gideri 3.000-4.000 lira

Alyans gideri: 1.000 lira

Takım gideri: 1.500-4.000 lira

22 ayar bilezik gideri: 2.000-5.000 lira

Zirkon taşlı tektaş ya da pırlanta tek taş gideri: 300-2.500 lira

Yorumlar