Mücevherde fırsat günleri başladı

Sereks Fuarcılık, yılbaşına sayılı günler kala Outlet Mücevher Fırsat Günleri’nin kapılarını açtı.

Google Haberlere Abone ol
Mücevherde fırsat günleri başladı

Sereks Fuarcılık, yılbaşına sayılı günler kala Outlet Mücevher Fırsat Günleri’nin kapılarını açtı. Mücevher firmalarının elinde kalan sezon ürünlerini müşteriyle buluşturduğu fuarda, yüzde 70’e varan indirimler, hediyeli yarışmalar, hediye çekleri, ücretsiz tamir ve bakım gibi imkânlar sunuluyor.

25-29 Aralık tarihleri arasında Lütfi Kırdar Kongre ve Fuar Merkezi Rumeli Salonu’nda yapılacak fuarın bu yıl 2.’si düzenleniyor. Outlet Mücevher Fırsat Günleri ‘nde pırlanta, altın, elmas, gümüş ve saat gibi birçok ürün mücevher meraklılarını bekliyor. Fuar hakkında bilgi veren Sereks Fuarcılık Genel Müdürü Gökhan Yerdan, bu yıl 60 yönetici firmanın katıldığını ve katılımcı firmaların tamamının ihracatçı olduğunu söyledi. Firmaların, yıl sonu itibariyle elinde kalan sezon ürünlerini eritmek için fuarları tercih ettiğini aktaran Yerdan, “Yani bu elinde kalmış anlamında değil, tamamıyla hepsi koleksiyon. Yurt dışına ihracat yapan firmaların elinde kalmış olan malları tüketmesi amacıyla yapılan bir organizasyon. Zaten bunun yurt dışında da dünyada da örnekleri var. Dubai’de organizasyon yapılıyor. Bunu uluslararası platforma da taşımak istiyoruz. Tanıtımlarımız ve reklamlarımız da bölge ülkelere duyuru yapıp Türkiye’ye mücevher almaya gelmelerini sağlayacağız.” şeklinde konuştu.

Katılımcı firmaların maliyetlerin üzerine çok az bir kâr koyarak satış yaptıklarını belirten Yerdan, “Sektörde çalışan onlarca eleman var, personel istihdam ediliyor. Bu insanlara bir şekilde iş vermek zorundasınız. Elinizde iş kalmış bunu bir şekilde tüketmeniz gerekiyor. Onun için çok cüz’i kârla hatta bazen hiç kâr etmeden satan firmaları da biliyoruz. Hem katılımcı hem ziyaretçi bu işten son derece memnun kalacaktır. Geçen sene 30 firma bu yıl 60 firma ile organizasyon devam ediyor.” bilgisini verdi.

Mücevher Pazarlama Danışmanı Aylin Gözen de Madenden Mücevhere Pırlanta’nın Yolculuğu Sergisi hakkında bilgi verdi. Sergide pırlantanın madenlerden çıkarılmasından itibaren mücevhere dönüşmesine kadar bütün adımların anlatıldığını söyleyen Gözen, “Özellikle müşterinin bilmediği ya da yanlış bildiği pek çok ip ucu da bu sergide anlatılıyor. Pırlantanın hiç bilinmeyen yönleri bu sergide öne çıkıyor. Mesela pırlantanın karat denilen şeyi ağırlığı ölçen bir birimdir. Oysa tüketicinin gözünde büyüklüğü zannedilir. Hâlbuki büyüklüğünü değil ağırlığını ifade eder karat. Ya da pırlantanın turkuaz, turuncu, mor, lila, yeşil, mavi dahil bütün renkleri doğada olabilir.” ifadelerini kullandı. Gözen, sergi bölümünde özel ürünlerin sergilendiğini ve bunların yaklaşık değerinin de 3 milyon dolar olduğunu kaydetti.

CİHAN

Yorumlar