Mücevher ve Değerli Taş Merkezi projesi tamamlandı

-İKO Başkanı İşler: -"Türkiye Gemoloji Laboratuvarının kısa süre içerisinde hem sektörden hem de tüketicilerden gördüğü yoğun ilgi projenin ne kadar faydalı ve kalıcı olduğunu açıkça gösteriyor"

Google Haberlere Abone ol
Mücevher ve Değerli Taş Merkezi projesi tamamlandı

İSTANBUL (AA) - İstanbul Kuyumcular Odası (İKO) Başkanı Norayr İşler, "Türkiye Gemoloji Laboratuvarının kısa süre içerisinde hem sektörden hem de tüketicilerden gördüğü yoğun ilgi, projenin ne kadar faydalı ve kalıcı olduğunu açıkça gösteriyor." ifadesini kullandı.

İKO açıklamasına göre, Türkiye'nin ilk yerli ve milli gemoloji laboratuvarının kurulmasını sağlayan Mücevher ve Değerli Taş Merkezi projesinin kapanış toplantısı yapıldı.

Burada konuşan İşler, söz konusu projeden doğan Türkiye'nin ilk yerli gemoloji laboratuvarı olan Türkiye Gemoloji Laboratuvarının (Gemological Laboratory of Turkey-GLT) sektör mensupları ve tüketicilerden yoğun talep gördüğünü dile getirdi. İşler, şunları kaydetti:

"Laboratuvarımızda son teknoloji ekipman desteğiyle alanında uzman gemologlar, pırlanta, renkli taşlar ve mücevher sertifikası düzenliyor. Biz, en baştan itibaren bu projeyi kurgularken, sektörümüzün bu laboratuvara olan ihtiyacını göz önünde bulundurduk ve GLT'yi projenin ana omurgasına yerleştirdik.

Bu önemli yatırımın kısa süre içerisinde hem sektörden hem de tüketicilerden gördüğü yoğun ilgi, projenin ne kadar faydalı ve kalıcı olduğunu açıkça gösteriyor. Projemizin 12 aylık destek süresi bitti ama sektör mensuplarımızın desteğiyle Türkiye Gemoloji Labarotuvarının sonsuza dek ayakta kalacağına inanıyorum."


-"Yeni projelerde destek vermeye hazırız"


İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İSTESOB) Başkanı Faik Yılmaz da içinde Türkiye'nin ilk yerli gemoloji laboratuvarını bulunduran Mücevher ve Değerli Taşlar Merkezi projesinin kuyumculuk sektörüne önemli kazanımlar sağlayacağını belirtti.

Yeni projelerde İKO'ya destek vermeye hazır olduklarını ifade eden Yılmaz, şu açıklamalarda bulundu:

"Mücevher ve Değerli Taşlar projesiyle kurulan gemoloji laboratuvarı, artık esnafımızın namus alanı olmuştur. Sektörün ve tüketicilerin bütün sorunları ve endişeleri çözülmüş olacaktır. Bugüne kadar herkes, 'Acaba aldığım pırlanta veya mücevher gerçek mi, sahte mi?' ikilemi içerisinde kalıyordu. Bir baktıralım bakalım. Gelecekler laboratuvara ve İKO güvencesiyle GLT sertifikasını alacaklar. Böylece, düzgün bir alışveriş yaptıklarını da görmüş olacaklar."

İKO'nun geliştirdiği ve İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) tarafından desteklenen Kuyumculukta Küresel Liderlik İçin Bilgi ve Teknoloji Odaklı Mücevher ve Değerli Taş Merkezi projesiyle kurulan gemoloji laboratuvarı için 12 aylık süre tamamlandı.

İKO bünyesinde kurulan GLT, açıldığı günden bu yana hem sektör mensupları için uluslararası geçerliliği olan sertifikalar düzenliyor hem de tüketiciler satın aldıkları kıymetli taş ve mücevherlerini bu laboratuvarda verilen sertifikayla güvence altına alıyor. Proje kapsamında 200'e yakın sektör mensubu ve kuyumculuk okulu öğrencisi ücretsiz renkli taşlar eğitimi aldı. Projenin değişik aşamalarında 300 kişiye, marka, patent ve endüstriyel tasarımların tescili konularında seminer verildi.

Yorumlar