Mozambik’te PTB modeli uygulanacak

Mozambik Cumhuriyet’inde kurulacak olan borsa için Polatlı Ticaret Borsası model alınacak.Mozambik’ten gelen 12 kişilik heyet Borsa’da iki hafta eğitim aldı. Heyete, Polatlı Ticaret Borsası'nın çalışma sistemi, kalite ve sınıflandırma...

Google Haberlere Abone ol
Mozambik’te PTB modeli uygulanacak

Mozambik Cumhuriyet’inde kurulacak olan borsa için Polatlı Ticaret Borsası model alınacak.

Mozambik’ten gelen 12 kişilik heyet Borsa’da iki hafta eğitim aldı. Heyete, Polatlı Ticaret Borsası'nın çalışma sistemi, kalite ve sınıflandırma çalışmaları, spot piyasa kuralları ve uygulamaları ile mevzuat bilgileri verildi. Eğitimden geçen Mozambikli heyete, sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

PTB Başkanı Yahya Toplu, Mozambik’te kurulacak olan borsaya destek vereceklerini söyledi. Toplu, iki ülke arasında sadece ticari değil, kültürel ilişkilerinden gelişmesi için çalışacaklarını ifade etti.

Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya ise Polatlı Ticaret Borsası'nın ülke ve dünya tarımında çok önemli bir yere sahip olduğunu dile getirdi. Yıldızkaya, "Polatlı’yı seçerek doğru bir tercih yapmışsınız. İnşallah buradaki deneyim ve tecrübelerinizle Mozambik tarımına da büyük bir katkı sağlarsınız. Biz Türkler karşılıksız vermeyi çok severiz. Hiçbir şey beklemeden sadece dünya tarımı gelişsin, Mozambikli kardeşlerimizin kalkınması için elimizden geleni yaparız." dedi.

Mozambik Emtia Borsası Geliştirme Direktörü Fauna Ibrambogy Türkiye’yi kardeş ülke oldukları için seçtiklerini belirtti. Polatlılardan büyük destek gördüklerini ifade eden Fauna Ibrambogy, aldıkları eğitimleri kuracakları borsada itina ile uygulayacaklarını ifade etti. Ibrambogy, "Bu yardımlar daha sonrada devam eder. Türkiye çok gelişmiş bir ülke olduğu için burayı seçtik. İnşallah bize yardım edersiniz. Polatlı Ticaret Borsası heyetini Mozambik’e de bekliyoruz. Çünkü buraya sadece 10 kişi geldi. Gelemeyen insanlarımızda var. Onlarında bu eğitimden geçmesi lazım." diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar