Motorlu Taşıtlar Sektör Araştırma Raporu yarın açıklanacak

Rekabet Kurumu Başkanı Prof. Dr. Nurettin Kaldırımcı, 3 yıllık bir çalışma sonucu hazırlanan Motorlu Taşıtlar Sektör Araştırma Raporu’nu yarın açıklayacaklarını söyledi. Nurettin Kaldırımcı, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nda...

Google Haberlere Abone ol
Motorlu Taşıtlar Sektör Araştırma Raporu yarın açıklanacak

Rekabet Kurumu Başkanı Prof. Dr. Nurettin Kaldırımcı, 3 yıllık bir çalışma sonucu hazırlanan Motorlu Taşıtlar Sektör Araştırma Raporu’nu yarın açıklayacaklarını söyledi.

Nurettin Kaldırımcı, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nda (BTSO) Meclis Üyeleri ile ‘Serbest Piyasa Ekonomilerinde Rekabet Hukukunun ve Rekabet Kurumunun Rolü ve Önemi’ konulu toplantıya katıldı. Kaldırımcı, toplantı öncesi BTSO Başkan Yardımcısı İsmail Kuş ve yönetim kurulu üyeleri ile görüştü. Gazetecilerin sorularını cevaplayan Kaldırımcı, hazırladıkları Motorlu Taşıtlar Sektör Araştırma Raporu’nu yarın açıklayacaklarını dile getirdi. Kaldırımcı, şöyle konuştu: "Her yıl bir şehrimizde bir üniversitemizle işbirliği yaparak hazırladığımız raporumuzu bu güne kadar kamuoyu ile paylaştık. Raporlarımızın başlangıcı belki rekabet hukukunda ve iktisadında güncel gelişmeler şeklinde bir programdı. Biz o programımızı raporumuzla buluşturmuş olduk son birkaç yıldır. Bu sene motorlu taşıtlar tebliğimizin uygulanmasına ilişkin olarak ne oldu ne bitti, bunu devam ettirelim mi, değişiklik yapalım mı, bu konuda yeterli bilgiye ulaşmak, değerlendirme yapmak amacıyla 3 yıldır devam eden raporumuzu tamamladık. Uludağ Üniversitesi işbirliği ile yarın kamuoyu ile paylaşacağız."

BTSO üyeleri ile konuştukları ‘Serbest Piyasa Ekonomilerinde Rekabet Hukukunun ve Rekabet Kurumunun Rolü ve Önemi’ konusuna da değinen Kaldırımcı, şunları ifade etti: “Rekabet hukuku, ekonominin, ticaretin oynanacağı zemini ve oyun kurallarını ifade ediyor. Böyle bir düzenin var olması bir toplumun geliştiğinin en önemli göstergelerinden birisi. Kara düzende, haksız kazancı, kolay kazanmayı esas alan bir ortamda çalışmak yerine, hakkaniyetin esas olduğu, adaletin esas olduğu bir ahlak ve hukuk zemininde çalışmak herkes için ve ticaret ve sanayi erbabı için çok önemli. Biz Rekabet Kurumu olarak kamu hizmeti yaparken, ticaret ve sanayi erbabımızla da konuşmak istiyoruz, bu bizim de başarılı olmamızın gereğidir.”

CİHAN

Yorumlar