Moody’s, Rusya’nın kredi notu görünümünü negatife çevirdi

Uluslar arası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Rusya’nın Baa1 olan kredi notunu teyit ederken, kredi notu görünümünü durağandan negatife çevirdi.Kredi notu görünümünün değişmesinde Ukrayna krizi nedeni ile Rusya’nın karşı karşıya...

Google Haberlere Abone ol
Moody’s, Rusya’nın kredi notu görünümünü negatife çevirdi

Uluslar arası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Rusya’nın Baa1 olan kredi notunu teyit ederken, kredi notu görünümünü durağandan negatife çevirdi.

Kredi notu görünümünün değişmesinde Ukrayna krizi nedeni ile Rusya’nın karşı karşıya kaldığı jeopolitik riskler ve orta vadeli büyüme rakamlarında azalma gerekçe gösterildi.

Moody’s’in tahminlerine göre Rusya ekonomisi 2018’e kadar ortalama yüzde 1,7 büyüme gerçekleştirecek.

Moody’s Mart ayında yaptığı açıklamada Rusya’nın Baa1 olan kredi notunun da düşebileceği uyarısında bulunmuştu. Rusya ekonomisinin zayıflaması ve jeopolitik riskler nedeni ile iyi senaryoya göre 1 basamak, kötü senaryoya göre de 2 basamak düşebileceği belirtilmişti.

Sabah saatlerinde yapılan açıklamada kredi notunun teyit edilmesinde Rusya’nın güçlü mali yapısına dikkat çekildi.

Ajans, Ukrayna’da tansiyonun yükselmesi ve iç büyüme rakamlarına olumsuz etkisini sürdürmesi durumunda Rusya’nın notunun düşürülmesinin tekrar gündeme alınabileceği uyarısı yaptı.

Moody’s’e göre makro ekonomik durum pozitif yönde gelişir, Ukrayna’da tansiyon düşerse, Rusya’nın görünümü yeniden negatiften “durağan” a çevrilebilir.

CİHAN

Yorumlar