Moodist "Hastadan Önce" programının 3'üncüsünü düzenliyor

İSTANBUL (AA) - Moodist Psikiyatri ve Nöroloji Hastanesi, son sınıf öğrencileri ve yeni mezunlara yönelik hayata geçirdiği "Hastadan Önce" eğitim programının...

Google Haberlere Abone ol
Moodist "Hastadan Önce" programının 3'üncüsünü düzenliyor

İSTANBUL (AA) - Moodist Psikiyatri ve Nöroloji Hastanesi, son sınıf öğrencileri ve yeni mezunlara yönelik hayata geçirdiği "Hastadan Önce" eğitim programının üçüncüsünü başlatıyor.

Hastaneden yapılan açıklamaya göre, Moodist Hastanesi, hasta memnuniyetinin yanı sıra eğitim ve bilimsel çalışmalara verdiği önemle öne çıkıyor. "Hastadan Önce" eğitim programıyla, Psikoloji, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Psikiyatri Hemşireliği ve Sosyal Hizmet Uzmanı bölümlerinde okuyan son sınıf öğrencileri ya da yeni mezunların bilimsel donanım kazanmaları, aynı zamanda pratiklerini geliştirerek, doğru, güvenli, bilimsel ve etik tedavi hizmeti sunmaları amaçlanıyor.

İki eğitim dönemini geride bırakan Moodist Hastanesi yoğun talep ve katılım neticesinde üçüncü dönem eğitimi için hazırlıklara başladı. "Hastadan Önce" eğitim programının üçüncüsü 19 Eylül-14 Ekim 2016 tarihleri arasında yapılacak.

Üçüncü eğitim dönemi için son kayıt tarihinin 16 Eylül olarak belirlendiği programa Psikoloji, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik, Psikiyatri Hemşireliği ve Sosyal Hizmet Uzmanı bölümlerinden mezun olanlar ve 4. sınıf öğrencileri başvurabiliyor. Kontenjanın 20 kişi ile sınırlandırıldığı eğitim programında katılımcılar, başvuru tarihi baz alınarak seçilecek. Programı başarıyla tamamlayanlara katılım belgesi verilecek.

Hafta içi 5 gün süresince 09.00-17.00 saatleri arasında toplam 160 saat olarak yapılan eğitim programının yüzde 80 devam zorunluluğunun bulunuyor.

Katılımcılar, program sonunda klinikte ruh sağlığı tedavi ekibi ile çalışma, klinikte tedavi ve terapi süreci aşamalarını görme, psikiyatri uzmanı ve klinik psikolog eşliğinde hasta vizitlerine katılma, bilimsel ve akademik toplantılara ve vaka sunumlarına katılma, psikiyatri uzmanı ve klinik psikologlardan süpervizyon alma, sanat terapi ve diğer grup terapileri ile klinik içi aktivitelere katılma olanağına sahip olacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Moodist Psikiyatri ve Nöroloji Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Abdil Uşaklı, şunları kaydetti:

"Eğitim programı süresince katılımcı öğrenciler sadece teorik bilgi almakla sınırlı kalmıyor. Hastanede ruh sağlığı tedavi ekibiyle birebir çalışıyor, tedavi aşamalarını izliyor ve hasta vizitlerine katılıyorlar. Böylece 1 ay süresince klinik deneyim kazanma şansı da yakalanmış oluyor."

Yorumlar