Mobilyada bir dönem ithalatçı ülkeydik, şimdi ihracatçı olduk

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Başkanı Mustafa Boydak, mobilya sektörünün bugün Türkiye’nin istihdam ve ihracatta önemli sektörlerinden birisi haline geldiğini hatırlatarak, ''Türkiye bir dönem mobilyada ithalatçı ülke idi.

Google Haberlere Abone ol
Mobilyada bir dönem ithalatçı ülkeydik, şimdi ihracatçı olduk

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Başkanı Mustafa Boydak, mobilya sektörünün bugün Türkiye’nin istihdam ve ihracatta önemli sektörlerinden birisi haline geldiğini hatırlatarak, ''Türkiye bir dönem mobilyada ithalatçı ülke idi. İnsanlarımız ithal mobilya alıyordu. Ama bugün dünyaya birçok şehrimizden üretim yapılarak mobilya ihraç ediyoruz.'' dedi.

Türkiye’nin istihdamı, üretimi ve ihracatında KOBİ’lerin büyük önem taşıdığına dikkat çeken KAYSO Başkanı Mustafa Boydak, Kayseri’nin bu noktada önemli yere geldiğin belirtti. Bir dönem esnaf olan insanların bugün sanayici olarak ülke ekonomisine büyük katkı sağladığını anlatan Boydak, şunları söyledi: 'Ülkemizde özellikle Kayseri’de ülke ekonomisine katkı sağlayan insanlarımızın evveliyatı esnaflıktır. Esnaflıktan yatırımlar yaparak ülke istihdamına, ülke üretimine, ülke ihracatına bugün destek veren KOBİ ve daha büyük firmalar düzeyine gelmişlerdir. Bu mutluluk vericidir. Kayseri’de birçok arkadaşımız eski sanayi ve benzeri yerlerde mobilya üretimi ile uğraşıyordu. Satışı yapardı. Ama artık organize sanayi bölgelerimizde sanayici oldular. KOBİ statüsünde ve KOBİ statüsünün daha yukarısına tırmanın firmalarımız var. Türkiye hızlı gelişecekse, her yıl yüzde 5’in altında olmamak üzere büyüyecekse KOBİ’lerimizi desteklemek gerekir. KOBİ’lerimiz için yapılan düzenlemelere çok teşekkür ediyoruz. Ama yetmiyor. Biz KOBİ’lerle ilgili taleplerimizi hükümetimize iletiyoruz. Sonucunu da alıyoruz. Hükümetimiz bu konuda destek veriyor. Son olarak Resmi Gazete de yayınlanan bir düzenleme ile ihracatçılarımızla ilgili talep vardı.''

''KOBİ’LERİN EKONOMİYE KATKISI, İSTİHDAM VE İHRACAT ANLAMINDA ÇOK FAZLA''

Mustafa Boydak, KOBİ’lerin ekonomiye katkısı, istihdam ve ihracat anlamında çok fazla olduğuna da dikkat çekerek, ''Ülkemiz gelişiyor. Nüfusumuz artıyor. Bu nedenle yeni istihdam alanları açarak üretim yapmamız gerekiyor. Bizim sorumluluğumuz Kayseri. Kayseri’nin gelişmesi ve büyümesinden ülkemizde adının duyurulması noktasında çalışmamız gerekiyor. Bu konuda da çalışmalarımı hep birlikte yapıyor ve önemli mesafeler alıyoruz.'' dedi.

Kendisinin de mobilya sektöründen gelen birisi olduğunu hatırlatan Boydak, bu sektörün Türkiye açısından da önemli olduğunu söyledi. Boydak, sektörün ülke istihdamına büyük katkı sağladığını anlatarak, “Sektörümüz her şeyi ile ülke ekonomisine katkı sağlıyor. İhracatçı konumda sektör. Bazı ürünler ithal edilse de hammadde noktasında temini sağlayabiliyoruz. Türkiye’de üretilen hammaddelerden mobilya üretimi yapıyoruz. Bir dönem mobilya ithalatı yapıyorduk. Büyük bir kesimin mobilya alımı ithal ürünlerdi. Ama bugün ithal etmiyor ihracat yapıyoruz. Türkiye genelinde Kayseri, İnegöl, Eskişehir, Ankara, İstanbul, Bursa’dan birçok firmamız üretim yapıyor ve ihracat yapıyor. Kalkınmamıza gelişmemize önemli ölçüde katkı sağlıyorlar” diye konuştu.

“Mobilya sektörünün mevcut durumundan en az iki kat daha fazla çıkması adına mobilya söktürendeki herkes söylüyor” diyen Boydak, Mobilya Sanayiciler Derneği’nin (MOSDER) sektörü ve sektördeki firmalara önemli katkı sağlama adına başarılı çalışmalar yaptığını dile getirdi.
CİHAN

Yorumlar