Mobilyacılar teşvik değil nitelikli personel istiyor

Nitelikli eleman bulmakta sıkıntı yaşayan İnegöllü mobilyacılar, İş-Kur yetkililerinin de katıldığı toplantıda, "Teşvik değil, nitelikli personel istiyoruz." mesajı verdi. İşsizlik oranının sıfır olduğu Bursa'nın İnegöl ilçesinde...

Google Haberlere Abone ol
Mobilyacılar teşvik değil nitelikli personel istiyor

Nitelikli eleman bulmakta sıkıntı yaşayan İnegöllü mobilyacılar, İş-Kur yetkililerinin de katıldığı toplantıda, "Teşvik değil, nitelikli personel istiyoruz." mesajı verdi.

İşsizlik oranının sıfır olduğu Bursa'nın İnegöl ilçesinde başta mobilya sektörü olmak üzere iş dünyası yetişmiş eleman sıkıntısına çözüm bulmak için harekete geçti. İş-Kur Müdürlüğü yetkililerinin de katıldığı toplantıda, eleman ihtiyacının sadece Bursa’dan değil, çevre il ve ilçelerden de talep toplanması ve eğitim kurslarının duyurulması kararlaştırıldı. Toplantıda söz alan firma temsilcileri ise teşvike değil nitelikli elemana ihtiyaç duyduklarını dile getirerek, İş-Kur’dan destek istedi.

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO), ilçede yetişmiş eleman sıkıntısının giderek artması üzerine iş dünyası ile İş-Kur yetkililerini bir araya getirdi. İTSO Meslek Komitesi’nin talebiyle AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin’in yaptığı girişimler sonucunda İş-Kur yetkilileri İnegöl’e geldi. İTSO’nun ev sahipliğinde yapılan toplantının başında İTSO’daki Mobilya Komiteleri adına meclis üyesi Kenan Kender sektörle ilgili durum tespiti yaptı. Toplantıya İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İTSO Meclis Başkanı Sadık Gülerer, TİM Yönetim Kurulu Üyesi ve MOSDER Başkanı Ahmet Güleç, İnegöl’deki iş dünyası temsilcileri ile İTSO’nun Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleri katıldılar.

Toplantıda konuşan İTSO Başkanı Metin Anıl ise İnegöl’de işsizlik oranının sıfır olduğuna ve sürekli yetişmiş eleman sıkıntısı yaşandığına dikkat çekti. Sanayi yatırımlarının devam ettiği ilçede, başta mobilya sektörü olmak üzere diğer sektörlerde de eleman sıkıntısı bulunduğunu belirten Anıl, İTSO olarak konuya çözüm arayışlarının sürdüğünü söyledi. Mobilyanın istihdam dostu ve emek yoğun bir sektör olduğunu kaydeden Başkan Anıl, eleman ihtiyacının bir sıkıntı gibi görünmesine rağmen, yatırımların devam ettiğini göstermesi, ihracatın artması ve işsizliğin sıfırlanması gibi sevindirici yönleri olduğunu ifade etti. Anıl, İnegöl’deki diğer sektörlerin eleman sıkıntısını kendi içinde çözdüğünü, ancak çoğunluğu KOBİ olan mobilya firmalarının eleman sorununun çözümünde İş-Kur’un desteğine ihtiyaç olduğunu sözlerine ekledi.

İş-Kur Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Özkan da 6111 sayılı yeni İş-Kur Yasası’nın 74. maddesinde yer alan istihdam teşviklerine değindi. Özkan, kurum olarak işçi ile işvereni bir araya getirdiklerini, danışmanlar aracılığı ile firmalarla yakın ilişkiler kurduklarını belirterek, ayrıca iş garantili eğitim kursları ile işsizlik sorununun çözümüne katkıda bulunduklarını anlattı.

İş-Kur, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası’nda, konuyu yakından takip edecek bir personelin görev yapacağı ofis açacak. İş- Kur yetkilileri ve İnegöl mobilya sektörünün temsilcileri ayda bir kez İTSO’da düzenlenecek toplantıda bir araya gelecek. İş-Kur, sektörün talep ettiği yetişmiş elemanlar için Bursa’nın dışında çevre il ve ilçelere de duyuru yapacak. Toplantılarda İnsan Kaynakları ve Personel Yöneticiliği Derneği’de aktif olarak yer alacak. İş-Kur ayrıca çevre il ve ilçeleri de dâhil ederek, eleman yetiştirmek için talebe göre kurslar düzenleyecek. İş-Kur bu kursların müfredatını sektör temsilcilerinden gelen talebe göre belirleyecek. İnegöl’deki iç dinamikler harekete geçirilecek ve ortak eğitim çalışmaları ile kurslar düzenlenerek kalifiye eleman yetiştirilecek. CİHAN

Yorumlar