Mobilya üreticileri nitelikli eleman için meslek liseleriyle işbirliği yapacak

Dünya pazarlarında her geçen gün payını genişleten Türk mobilya sektörünün nitelikli eleman ihtiyacı için üreticiler, meslek liseleriyle işbirliğine gidecek.

Google Haberlere Abone ol
Mobilya üreticileri nitelikli eleman için meslek liseleriyle işbirliği yapacak

Dünya pazarlarında her geçen gün payını genişleten Türk mobilya sektörünün nitelikli eleman ihtiyacı için üreticiler, meslek liseleriyle işbirliğine gidecek. İzmir Genç İşadamları Derneği (İGİD) Mobilya Sektör Komite Başkanı ve Demircan–Karra Mobilya Genel Müdürü Muammer Demircan, bu amaçla İzmir’deki meslek liseleriyle ortak çalışmalar yürüteceklerini söyledi. Çiğli 75. Yıl Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Mobilya ve Ağaç İşleri Bölümü öğrencileriyle biraraya gelerek bilgilendirmeler yapıp tavsiyelerde bulunan Demircan–Karra Mobilya ve Meltem Mobilya yetkilileri, sektörün kendini iyi yetiştiren elemanlara güzel bir gelecek vaat ettiğini vurguladı.

İzmir ve ülke ekonomisinin öncü sektörlerinden mobilyada faaliyet gösteren firmaların nitelikli ve ara eleman ihtiyacı giderek artıyor. Özellikle üreticiler için yetişmiş eleman açığı, firmaların büyümesini ve rekabet gücünün artmasını engelliyor. İGİD, mobilya sektöründe sıklıkla gündeme getirilen bu sıkıntının çözümü için meslek liseleriyle ortak çalışma yürütecek. İGİD üyesi mobilya imalat ve pazarlama firmalarının ihtiyacı olan nitelikteki eleman başlıkları tespit edilerek, meslek liseleri aracılığıyla karşılanması amaçlanıyor. Bu kapsamda İGİD, ilk olarak Çiğli 75. Yıl Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ile Çınarlı Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'yle işbirliğine gidecek.

Öğrencilerle biraraya gelen Genel Müdür Demircan, Türk mobilya sektörünün son yıllarda hızlı bir gelişim gösterdiğine dikkat çekti. Avrupa’daki gelişmeleri takip etmek yerine, kendi tarz ve üretim gücüyle sektörde söz sahibi olduklarını anlatarak, "Her işte olduğu gibi mobilyacılıkta da başarının sırrı, işini çok sevmekten geçiyor. Sektörde idealist ve yetenekli elemanlara büyük ihtiyaç var. Okul sıralarında kendini iş hayatına iyi hazırlayanlara sektör, güzel bir gelecek vaat ediyor. İşsizliğin toplumsal sorun olduğu bir ortamda biz mobilya üreticileri, nitelikli eleman bulmakta güçlük çekiyoruz. Bu nedenle sizlere ihtiyacımız var. Öğretmenlerinizden öğrendiklerinizin yanısıra mesleki olarak kendinizi geliştirecek her olanak ve fırsatı değerlendirin." dedi. CİHAN

Yorumlar