Mobilya devi Yunanistan'da 19. mağazasını açtı

Türkiye’nin mobilya sektöründeki küresel markalarından İstikbal, yurt dışında peş peşe açtığı mağazalarla yatırımlarına devam ederek Yunanistan’ın başkenti Atina’da 2 mağaza açarak toplamda 19 mağazaya ulaştı. Atina’da Mesogeion...

Google Haberlere Abone ol
Mobilya devi Yunanistan'da 19. mağazasını açtı

Türkiye’nin mobilya sektöründeki küresel markalarından İstikbal, yurt dışında peş peşe açtığı mağazalarla yatırımlarına devam ederek Yunanistan’ın başkenti Atina’da 2 mağaza açarak toplamda 19 mağazaya ulaştı.

Atina’da Mesogeion Caddesi’nde yapılan açılışa Boydak Holding Yönetim Kurulu Üyesi Memduh Boydak, Boydak Holding Dış Ticaret Genel Müdürü Murat Bozdağ, Türkiye’nin Atina-Pire Başkonsolosu İsmail Sefa Yüceer ve Yunan partner Zaharias Portokaloglu katıldı. Açılış konuşması yapan Memduh Boydak, Atina’da 2 mağaza birden açarak krize rağmen İstikbal markası ile ülkenin dinamiklerine güvendiklerini söyledi. Boydak, "Biz 2011 yılında Yunanistan'da başlayan ekonomik krizden sonra birçok yabancı şirketin yatırımlarını durdurmasına ve geri çekmesine rağmen, İstikbal olarak markamıza ve Yunanistan'ın dinamiklerine inanmamız sonucunda burada başarılı olduk." diye konuştu.

Açılan mağazalarla ülkeler arası ticaret hacimlerinin gelişmesine, ekonomi ve kültürel ilişkilere olumlu katkı sağladıklarını belirten Boydak, Yunanistan partnerleri ile güzel bir işbirliği örneği sergileyerek istihdama katkı yaptıklarını vurguladı. Boydak, "Bu mağazada 100'ün üzerinde istihdam oluşturuyoruz. Yunanistan'daki ekonomik sıkıntılara rağmen girişimcilik anlayışı gösteren ve son bir kaç yıldır hızlı hamlelerle mağazalar açma girişiminde bulunan Zaharias Portokaloglu Bey, Yorgos ve Dimos Beyleri gönülden kutluyorum. Ülkelerine güvendiler. Kazanıyorlar." ifadelerini kullandı.

"KALİTELİ ÜRÜNÜ İYİ FİYATA SUNUYORUZ"

Başkent Atina’nın merkez ve stratejik noktalarında yer alan 2, Larissa ve Lamia şehirlerinde birer olmak üzere toplam 4 İstikbal Mobilya mağazası ile hizmet veren Zaharias Portokaloglu, "Biz Yunanistan'da krizin bittiğine ve ekonominin gelişmeye başladığına inanıyoruz. En iyi ve kaliteli ürünü Yunanlar için iyi bir fiyata sunmak istiyoruz. Ciddi bir yatırım ve İstikbal’in de yardımlarıyla 19. mağazayı açtık. Burası sadece bir satış yeri değil, aynı zamanda Yunanistan’ın ekonomisine gösterilen bir güvendir." ifadelerini kullandı.

Boydak Holding Dış Ticaret Genel Müdürü Murat Bozdağ da "2009'daki global ve ardından buradaki krizle birlikte uluslararası firmalar sorun yaşadılar. Bir kısmı bıraktı. Biz İstikbal olarak buradaki faaliyetlerimize aralıksız devam ettik. Çünkü Yunanistan'ın geleceğine güveniyoruz. Bu haliyle bile Yunanistan'ın milli geliri bize kıyasla çok üzerinde. Bu pazardan payımızı almak istiyoruz." şeklinde konuştu. Bol kazanç dileyen Atina- Pire Başkonsolosu İsmail Sefa Yüceer de "Bu tip yatırımların 2 ülke arasındaki mevcut işbirliğine daha fazla katkıda bulunacağına ve güçlendireceğine inanıyorum. Türkiye’de ve Yunanistan'da karşılıklı olarak daha fazla yatırım görmek istiyoruz." dedi.

CİHAN

Yorumlar