MINEX, 5 yılda 5 kat büyüdü

2015 yılında düzenlenecek MINEX Fuarı için ilk danışma kurulu toplantısı yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
MINEX, 5 yılda 5 kat büyüdü

2015 yılında düzenlenecek MINEX Fuarı için ilk danışma kurulu toplantısı yapıldı. İki yılda bir organize edilen Madencilik, Doğal Kaynaklar ve Teknolojileri Fuarı (MINEX) 14 – 16 Mayıs 2015 tarihlerinde 6’ncı kez gerçekleştirilecek.

Fuara ilişkin çalışmaların başlatıldığı ilk danışma kurulu toplantısı İZFAŞ’da gerçekleştirildi. Toplantıya İZFAŞ Genel Müdürü Mehmet Şakir Örs, TMMOB Maden Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Yönt. Krl. Başkanı Muhammet Yıldız, TMMOB Maden Mühendisleri Odası Yönt. Krl. Üyeleri Mehmet Torun, Nahit Arı ve TMMOB Maden Mühendisleri Odası Genel Sekreteri Necmi Ergin ile İZFAŞ yöneticileri katıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri Tic. A.Ş. (İZFAŞ) tarafından TMMOB Maden Mühendisleri Odası’nın desteğiyle düzenlenen MINEX Fuarı 5’inci yılında 5 kat büyüdü. Düzenlendiği ilk yıl 2005’te, net 1.521 metrekare alan üzerinde 112 firmanın katılımıyla gerçekleştirilen fuar, 2013 yılında net 8 bin 737 metrekare alanda 207 firmanın katılımıyla organize edildi. Metraj olarak 5i’nci yılında 5 kat büyüyen fuar, katılımcı sayısını da ikiye katladı.

Oda ve sektörle yapılan verimli işbirliğinin sonucunda bugünlere gelindiğini söyleyen İZFAŞ Genel Müdürü Mehmet Şakir Örs, “Fuarımızda istikrarlı bir yükseliş var, geçtiğimiz yıl katılımcı sayısında bir patlama yaşadık. Ziyaretçilerimizin yarısı yabancıydı. Sektör ve fuar adına gelecekten umutluyum. İZFAŞ olarak fuarımızın önünün çok açık olduğunu düşünüyoruz. 2015 yılında yeni fuar alanında düzenleyeceğimiz MINEX’in çıtasının daha da yükseleceğine inanıyoruz.” dedi.

Kongre ve sempozyumların fuarlara katkısının önemli olduğunu belirten Örs, bir sonraki MINEX Fuarı için kongre, sempozyum çalışmalarında destek beklediklerini dile getirdi. TMMOB Maden Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Yönt. Krl. Başkanı Muhammet Yıldız “Maden Mühendisleri Odası olarak fuara katkı koymaya hazırız. İş makineleri ve yüklenici firmaların fuarda daha fazla yer almasına yönlenmemiz gerektiğini düşünüyoruz. Muğla, DEÜ ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi gibi maden, jeoloji mühendisliği bölümü öğrencilerinin fuarı ziyaret etmesini sağlamalıyız.” şeklinde konuştu.

TMMOB Maden Mühendisleri Odası Yönt. Krl. Üyesi Mehmet Torun şunları söyledi: “Bebek gibi büyüttüğümüz fuarımızda kol kola girerek zoru başardık, katkı koyan herkese teşekkür ediyorum. Bu sektörde bu fuara ihtiyaç var. Bu ihtiyacın adresi olarak da İzmir’den yola çıktık. İZFAŞ’ın doğru adres olduğuna karar verdik. Bugün geldiğimiz noktada yanılmadığımızı gördük. Bunu daha ileri götürmek bizim elimizde.”

TMMOB Maden Mühendisleri Odası Genel Sekreteri Necmi Ergin, tedarikçilerin fuarda yer almasının önemli olduğunu vurgularken, TMMOB Maden Mühendisleri Odası Yönt. Krl. Üyesi Nahit Arı, katılımcı ve ziyaretçilerin anket verileri, görüş ve düşünceleri 2015 yılında yapılacak fuarın yolunu açacaktır diye konuştu.

2013 yılında düzenlenen MINEX’e 22 ülkeden 69’u yabancı toplam 207 firma katılmış, fuarı 17 ülke ve 46 ilden gelen profesyonel kişi ziyaret etmişti. CİHAN

Yorumlar