Milli Piyango, 2 milyar 755 milyonla Net Şans-Hitay'ın

Milli Piyango İdaresi'ne ait şans oyunları lisansının 10 yıl süreyle özelleştirilmesine ilişkin yapılan ihalede en yüksek fiyatı 2 milyar 755 milyon dolar ile Net Şans- Hitay Ortak Girişim Grubu verdi.Ankara Özelleştirme İdaresi Başkanlığı...

Google Haberlere Abone ol
Milli Piyango, 2 milyar 755 milyonla Net Şans-Hitay'ın

Milli Piyango İdaresi'ne ait şans oyunları lisansının 10 yıl süreyle özelleştirilmesine ilişkin yapılan ihalede en yüksek fiyatı 2 milyar 755 milyon dolar ile Net Şans- Hitay Ortak Girişim Grubu verdi.

Ankara Özelleştirme İdaresi Başkanlığı merkez binasında yapılan ‘Milli Piyango İdaresi’ne ait olan şans oyunları lisansının 10 yıl süre ile topluca verilmesi suretiyle özelleştirme ihalesinin nihai pazarlık görüşmesinde’ Net Şans- Hitay O.G.G, Turkısh Lottery Holding B.V. ve ERG-Ahlatcı Ortak Girişim Grubu yarıştı.

Kapalı zarf içinde teklif vermeyle başlayan ihale en yüksek fiyat olan 2 milyar 222 milyon açık artırması ile başladı. İhalede artırma bedeli beş milyon dolar olarak belirlendi. Şirketler bu kurala göre rekabete girdiler. İhalenin hemen başında 1. turda Turkısh Lottery Holding ihaleden çekildi. Kalan iki şirket arasında yarışma devam etti. İhalenin devam ettiği sırada şirketler bazı zamanlarda ihaleyi yöneten komisyon başkanı Osman İlter’den mola istediler. Şirket arasında kıyasıya fiyat yarışması oldu. Toplam yedi molanın sonunda 2 milyar 755 milyon dolar ile ihaleye en yüksek fiyatı vererek Milli Piyango şans oyunları lisansı kullanım hakkını 10 yıl süreyle Net Şans- Hitay O.G.G devralmış oldu.

Lisans hakkını alan Net Şans-Hitay Ortak Girişim Grubu, 10 yıl olan lisans süresince her takvim yılı için elde ettiği hasılattan yüzde 25, diğer gelirlerin brüt tutarı üzerinden de yüzde 28 pay alacak. Lisans sahibinin lisansa konu faaliyetleri gerçekleştirmek için yapacağı her türlü işletme, yatırım ve finansman giderleri ile dağıtım kanallarına ödeyeceği satış komisyonu, ikramiye ödeme primleri ve benzerleri bu orana dahil olacak. CİHAN

Yorumlar