Milletvekili Öğüt: Devletimiz, ithal hayvana vereceği parayı üreticilere versin

Ardahan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Ensar Öğüt, ildeki hayvan pazarında vatandaşlarla sohbet etti, sorunlarını dinledi. Öğüt, “Devletimiz bugün dışarıdan hayvan getirip, pazara sokmaya çalışıyor. İthal hayvana yaklaşık...

Google Haberlere Abone ol
Milletvekili Öğüt: Devletimiz, ithal hayvana vereceği parayı üreticilere versin

Ardahan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Ensar Öğüt, ildeki hayvan pazarında vatandaşlarla sohbet etti, sorunlarını dinledi. Öğüt, “Devletimiz bugün dışarıdan hayvan getirip, pazara sokmaya çalışıyor. İthal hayvana yaklaşık 3 milyar dolar para veriyor. Pazarlardaki hayvan sayısını artırıp et fiyatlarını düşürmeye çalışıyorlar. Neden devletimiz, ithal hayvana vereceği parayı üreticilere verip ucuza hayvan yetiştirmelerini sağlamıyor?" dedi.

Ensar Öğüt, yemin, samanın pahalı olduğunu, hayvanın sağlığı falan derken üreticinin hayvanını satmaya kalktığında ister istemez en yüksek fiyattan alıcı aradığını belirtti. Öğüt, şöyle dedi: "Mazot şu anda 4 bin 700 lira. Yemin torbası 50 lira. Fiyatlar böyle yüksek olunca üretici ucuz et veremiyor. Üreticinin elindeki mal zaten kısıtlı. Üreticiye imkan ve kredi seçenekleri de çok az. Üretici bankaya gidiyor kredi almak için, memur kefil getir, esnaf kefil getir gibi cevaplar alıyorlar. Şaka gibi. Şimdi yeni bir kampanya başlatıyoruz. İthal hayvan getirmemek için mücadele vereceğiz. Dışarıdaki hayvana verecekleri parayı, köylümüze versinler işte o zaman ucuza et yiyebiliriz.”

Hayvan pazarında vatandaşların derdini Öğüt, daha sonra ise cumhurbaşkanlığı seçimleri için adayını tanıttı. Vatandaşlardan destek isteyen Öğüt, "Ülkemiz için yeni bir başlangıç ve yeni umutların odağı Ekmeleddin İhsanoğlu’dur. Sayın İhsanoğlu dört dil biliyor. Bütün ülkelerde ismi ve saygınlığı var. İbadetini yapan, dini değerlerine düşkün dört dörtlük bir adam.

İhsanoğlu, aynı zamanda şu kardeş kanının aktığı Ortadoğu ve Arap Yarımadasını yakından tanıyor. Gerçekten de bu coğrafyaların uzmanı olmuş durumda. Ayrıca İhsanoğlu, herkesi kucaklayacak nitelikte pırıl pırıl bir insan. Sizlerden ricam sahip çıkın Ekmeleddin İhsanoğlu’na. Ülke şu anda diktatörlük rejimine doğru gidiyor. İhsanoğlu, hepimizin aradığı isimdir. Artık ülkemize huzur gelsin. Müslüman Müslümanı öldürmesin. Kan dursun. İhsanoğlu, bu karakter ve niteliği taşımaktadır." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar