Milletvekili Günal: 2,2 milyon çiftçi girdi yüksekliğinden tarlasını ekemedi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Antalya Milletvekili Mehmet Günal, AK Parti iktidarı döneminde çiftçilerin, tarım girdi maliyetlerinin artması nedeniyle tarlalarını ekemediğini savundu. Milletvekili Günal, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin...

Google Haberlere Abone ol
Milletvekili Günal: 2,2 milyon çiftçi girdi yüksekliğinden tarlasını ekemedi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Antalya Milletvekili Mehmet Günal, AK Parti iktidarı döneminde çiftçilerin, tarım girdi maliyetlerinin artması nedeniyle tarlalarını ekemediğini savundu.

Milletvekili Günal, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin tarım ve hayvancılıkta kendi kendine yeten bir ülke konumundan AKP iktidarı döneminde canlı hayvan ve saman ithal duruma düştüğünü kaydetti. Tarım sektöründe ciddi sıkıntılar olduğunu belirten Günal, son 10 yılda 2,2 milyon çiftçinin, çiftini, çubuğunu satarak köyünü terk etmek zorunda kaldığını ifade etti. Günal, tarımda girdi maliyetleri başta mazot ve gübre olmak üzere artmasına bağlı Antalya'nın Manavgat, Alanya, Gazipaşa, Gündoğmuş, Akseki, İbradı, Serik, Kumluca, Kaş, Kemer, Elmalı, Korkuteli, Finike, Aksu ve Döşemealtı ilçelerinde tarlasına ürün ekmeye cesaret edemediğini kaydetti.

Günal, "Ülkemizde son 10 yılda maalesef 2,2 milyon çiftçi, çiftini, çubuğunu satarak köyünü terk etmek zorunda kaldı. Türk tarım ve hayvancılığının bu duruma düşmesinin en önemli nedeni ürün ithalatıdır. Türkiye, son yıllarda ne bulursa ithal etmiş, gümrük vergileri ile kendi çiftçisini hiç koruyamamıştır. Ülkemiz, günümüzde daha önceki yıllarda önemli ihraç ürünleri olan mercimek, fasulye, pirinç, buğday, susam, ceviz, pamuk gibi ürünleri ithal etmektedir. Bu böyle devam etmez. Çiftçiler yavaş yavaş mesleği terk ederse, bu, sadece büyük holdinglerin sektörü terk etmesine benzemez birtakım sosyal çalkantılara da yol açabilir." dedi.

CİHAN

Yorumlar