WhatsApp üzerinden ücretsiz MiGROS kupon için gelen mesajlarına dikkat

WhatsApp üzerinden gelen MiGROS mesajlarına dikkat edin. MİGROS için gönderilen "Tebrikler! 1200 TL değerinde ücretsiz bir Migros kuponu almak için küçük anketimize katılmayı seçtiniz. Küçük anketimize cevap verin. Sadece 321 kuponumuz kaldı, bu yüzden acele et" şeklinde mesajlara dikkat. İşte sahte MiGROS kupon mesajı

Google Haberlere Abone ol
WhatsApp üzerinden ücretsiz MiGROS kupon için gelen mesajlarına dikkat

MiGROS için son günlerde sosyal medya ve WhatsApp üzerinden bazı kişilere gönderilen "Tebrikler! 1200 TL değerinde ücretsiz bir MiGROS kuponu almak için küçük anketimize katılmayı seçtiniz. Küçük anketimize cevap verin. Sadece 321 kuponumuz kaldı, bu yüzden acele et." şeklinde mesajlara dikkat.

Migros'tan konu ile ilgili açıklama:
Migros, Twitter hesabı üstünden yayınladığı açıklamayla logosunu kullanarak dolandırıcılık yapan siteye karşı uyarmıştı.

TÜM TAKİPÇİLERİMİZE DUYURULUR
"Sosyal medyada 'Migros' logosu kullanılarak "Ücretsiz 250 TL değerinde Migros Kuponunuzu alın" yazan reklam görseli ile hiçbir ilgimiz bulunmamaktadır. Belirtilen siteye bağlanarak anket yapmak sureti ile isim, adres ve telefon bilgileri talep edilmektedir. Yasal takip süreci işlemlerine başlamakla beraber, bu duyuruya itibar edilmemesini önemle rica ederiz."

MiGROS sahte kupon mesajlarının bir benzeri de Türk Hava Yolları için uyarlanmıştı. Sosyal medya ve WhatsApp üzerinden kullanıcılara Turkish Airlines 85 ncı yıldönümünü kutlamak için 2 bedava bilet veriyor. Az önce 2 bedava bilet aldım" şeklinde mesajlar üzerine Türk Hava Yolları resmi sosyal medya hesabı üzerinden "Türk Hava Yolları A.O adına düzenlenmiş olarak görünen, sosyal medya ve WhatsApp üzerinde yayılmaya devam eden ödül bilet bilgisi içeren sahte mesaj yayıldığı tespit edilmiştir. Bu gibi sahte mesajlarla gelen linkleri açmadan ilgili mesajı silmenizi gerektiğini hatırlatmak isteriz" uyarısında bulunmuştu

Whatsap üzerinden ücretsiz Loreal kozmetik seti dolandırıcılığına dikkat

THY sahte bilet uyarısı WhatsApp üzerinden gelen mesajları silin

Whatsapp Sahte mesajlar için uyarısını mutlaka okuyun
WhatsApp'tan değil ama yetkisiz bir üçüncü partiden spam (istenmeyen mesaj) almış olabilirsiniz.

Sistemimiz üzerinden gönderilen spam mesajları azaltmak için özenle çalışıyoruz. Kullanıcılarımızın birbirleriyle güvenli bir şekilde iletişim kurabileceği bir ortam oluşturmak önceliğimiz. Ancak, tıpkı SMS ve telefon aramalarında olduğu gibi, telefon numaranıza sahip olan diğer WhatsApp kullanıcılarının sizinle iletişime geçmesi mümkündür. Bu nedenle, bu tür mesajları belirleyerek ayrıştırmanıza yardımcı olmak istiyoruz.

Yetkisiz üçüncü partilerden gelen istenmeyen mesajlar; spam, söylenti veya dolandırıcılık gibi pek çok değişik şekilde gönderilebilir. Bu tip mesajlar, geniş tanımıyla yetkisiz üçüncü partilerden gelen istenmeyen mesajlar, sizi belirli bir fikre inandırmayı ve bu konuda harekete geçmenizi amaçlamaktadır.

Eğer WhatsApp veya e-posta yoluyla aldığınız mesaj aşağıdakilerden birisini içeriyorsa bir aldatmacaya maruz kalmış olabilirsiniz:

Gönderici WhatsApp'la bir bağlantısı olduğunu iddia etmektedir.
Mesaj içeriğinde bunu nasıl başka kişilere iletebileceğiniz yazmaktadır.
Mesaj içeriğinde eğer bu mesajı başkalarına iletirseniz hesabınızın bloke edilmesi gibi cezaları önleyebileceğiniz yazmaktadır.
Mesaj içeriğinde WhatsApp veya başka bir kişiden bir ödül veya hediye kazandığınız bilgisi yer alır.

Bu mesajları alırsam ne yapmalıyım?
Her zaman, bu tip mesajları gönderen kişiyi engellemenizi, mesajı dikkate almamanızı ve silmenizi tavsiye ederiz. Bir kişiyi engellemekle ilgili daha fazla bilgiyi bu Whatsapp Sıkça Sorulan Sorular (SSS) makalesinde bulabilirsiniz. Kişilerinizin potansiyel zarara maruz kalmaması için, lütfen bu tip mesajları asla onlara iletmeyin.

Yorumlar

cuneyt Ceyhan Anket
afim bomba soyadim olum Allah elanizi versin ozel yorumumdur