Microsoft İGİD'li işadamlarına geleceği anlattı

İzmir İnovasyon Ödülleri 2014’ün ana sponsoru Microsoft’un iş yaşamı için gelecek tasarımı İzmir Genç İş Adamları Derneği (İGİD) üyelerine anlatıldı.

Google Haberlere Abone ol
Microsoft İGİD'li işadamlarına geleceği anlattı

İzmir İnovasyon Ödülleri 2014’ün ana sponsoru Microsoft’un iş yaşamı için gelecek tasarımı İzmir Genç İş Adamları Derneği (İGİD) üyelerine anlatıldı. Sadece yıllık ar-ge bütçesi bile birçok ülkenin milli gelirinden lan Microsoft’un yazılımdaki yatırımlarına paralel olarak Nokia'yı satın almasıyla başlayan donanıma yönelik gelişiminin de devam edeceği belirtildi. İGİD’in Gaziemir ilçesindeki binasında yapılan ve Microsoft Türkiye Pazarlama Müdürü Atalay Aktaş’ın konuşmacı olarak katıldığı toplantıda, işadamlarının teknolojiden daha fazla yararlanarak güncel çözümlerle iş modellerini bir adım öteye taşıması için neler yapılabileceği ve yapılması gerektiğini aktarıldı.

Açılışta konuşan İGİD Yönetim Kurulu Başkanı Selim Doğanata, yeni teknolojilerin bilgiye erişimi hızlandırdığını ve bu bilgiyi optimal kullananların, her alanda olduğu gibi iş yaşamında da rekabet üstünlüğü sağladığını kaydetti. Doğanata, “Bilişim teknolojisi, baş döndürücü bir değişim hızına sahip. Rekabette başarı ise bu değişime uyarlanma kabiliyetinizle orantılı. Değişimin gerisinde kalmamak için bilişim teknolojisindeki gelişime hızla uyumlanmak gerekiyor. Tüm İzmirli girişimci ve girşimci adaylarının katılımına açık olarak başvuruların devam ettiği İzmir İnovasyon Ödülleri’nin ana sponsoru Microsoft ile bilişim ve yenilik temalı farklı alanlarda da işbirliği planlıyoruz.” dedi.

Pazarlama Müdürü Aktaş ise şirketin gelişim süreci ve vizyonu hakkında bilgi vererek başladığı konuşmasında, yazılımda gücü ve liderliğine rağmen hep yenilik ve ilerleme arayışındaki Microsoft’un, yıllık ar-ge harcamasının 12 milyar dolara yaklaştığını dile getirdi. İş yaşamını büyük ölçüde kolaylaştıran "Office 365" ürününü de tanıtan Aktaş, son yıllarda iletişim sektörüne yönelik büyük yatırımlar yaptıklarını kaydetti. Nokia’da olduğu gibi global satın almalar yapan Microsoft’un, yazılım altyapısını kullanarak iletişim sektöründeki pazarını hızla genişlettiğini sözlerine ekledi. CİHAN

Yorumlar