Microsoft Genel Müdür Yardımcısı Başlıgil:Asıl potansiyel, Anadolu şirketlerinde

Microsoft Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Begim Başlıgil, "Türkiye ekonomisindeki büyüme yıllardır büyük kurumlar sayesinde oluyor. Ama biz büyüme için asıl potansiyelin Anadolu şirketlerinde olduğunu düşünüyoruz." dedi. Microsoft...

Google Haberlere Abone ol
Microsoft Genel Müdür Yardımcısı Başlıgil:Asıl potansiyel, Anadolu şirketlerinde

Microsoft Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Begim Başlıgil, "Türkiye ekonomisindeki büyüme yıllardır büyük kurumlar sayesinde oluyor. Ama biz büyüme için asıl potansiyelin Anadolu şirketlerinde olduğunu düşünüyoruz." dedi.

Microsoft Türkiye, KOBİ’lerle bir araya gelerek verimlilik ve performans kriterleri çerçevesinde bilişimin gücünden nasıl daha fazla yararlanabileceklerini aktarmak üzere düzenlediği ‘Gelecekle Buluşma’ toplantılarının bu yıl ilkini Bursa’da gerçekleştirdi. Bursa’daki işletme sahipleriyle bir araya gelen Microsoft, teknolojinin yatırım maliyetlerini nasıl azaltacağına ve işletmelerin teknolojiyle nasıl büyüyeceğine yönelik detaylı bilgiler paylaştı.

Microsoft Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Begim Başlıgil, şunları söyledi: "Türkiye ekonomisindeki büyüme yıllardır büyük kurumlar sayesinde oluyor. Ama biz büyüme için asıl potansiyelin Anadolu şirketlerinde olduğunu düşünüyoruz. Günümüzün zorlu rekabet koşulları, kurumları tüketicilerin bitmek tükenmek bilmeyen talepler karşısında daha hızlı, daha verimli olmaya zorluyor. Tüketicilerin ekonomi, çeşit ve bolluk talepleri karşısında ‘tercih edilmek’ isteyen büyük küçük tüm kurumlar çevikliğin ve verimliliğin sınırlarını zorlamak zorunda. Küreselleşmeye doğru giden yeni dünya düzeninde, çoğu şirketin yönetmesi gereken operasyonel süreçler ve müşteri-tedarikçi ilişkileri giderek daha karmaşık bir hal alıyor. Bugün büyük ya da küçük hiçbir şirkette işlerin kesintiye uğrama lüksü yok.” Bunun tek yolunun da teknolojinin olanaklarından olabildiğince faydalanmak olduğuna dikkat çeken Başlıgil, "Biz ülke ekonomimizin itici gücü KOBİ’lerimizin, Türkiye’nin dünyanın 10 büyük ekonomisi arasına girebilmesi için bilişime odaklanmaları gerektiğine inanıyoruz. Teknoloji kullanan KOBİ’ler gelir ve istihdamda diğerlerine fark atıyor. Türkiye’de KOBİ’lerin toplam işletmelere oranı yüzde 99, KOBİ’lerde istihdam edilen işgücü yüzde 78 oranında. Bununla birlikte KOBİ’ler toplam Gayri Safi Yurtiçi Hasıla’nın sadece yüzde 57’sini oluşturabiliyor." şeklinde bilgi verdi.

2011 yılında ihracatın yüzde 59,6’sı, ithalatın da yüzde 39,9’unun Ar-Ge harcamalarının yüzde 14,9’unun KOBİ’ler tarafından gerçekleştirildiğinin altını çizen Başlıgil, “IDC’nin bulgularına göre 2015 yılına kadar bulut ve bulut ekseninde oluşan yeni iş kolları, 14 milyon yeni iş fırsatı oluşturacak. Bu yeni iş fırsatlarının toplam gelir potansiyeli 1.1 trilyon dolara ulaşacak. Dünya bilişim pazarı yaklaşık 2 trilyon 570 milyar Euro’luk bir pazar. Bu pazarda bizim payımız yüzde 1’in altında. Bu payı artırmamız gerekiyor.” diye konuştu.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi ve İletişim Teknolojileri Konseyi Başkanı ve Meclis Üyesi Osman Akın da Microsoft’un ‘Gelecekle Buluşma’ toplantısı kapsamındaki ilk durağının Bursa olmasını çok önemsediklerini belirtti.

Osman Akın, bulut teknolojilerinin önümüzdeki döneme damga vuracağını belirterek “Bugün bulut kullanmıyorum diyen şirket, 20 sene önce asla cep telefonu kullanmıyorum diyen kişiden farksız değil. Bir an önce buluta geçip geleceği yakalamakta fayda var” diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar