Michelin'in yeni serisi, ağır vasıtada yakıt tüketimini en aza indiriyor

İSTANBUL (AA) - Dünyanın en büyük lastik üreticilerinden Michelin, AB lastik etiketleme değerlerine göre yuvarlanma direncinde AAA alan Michelin X Line Energy...

Google Haberlere Abone ol
Michelin'in yeni serisi, ağır vasıtada yakıt tüketimini en aza indiriyor

İSTANBUL (AA) - Dünyanın en büyük lastik üreticilerinden Michelin, AB lastik etiketleme değerlerine göre yuvarlanma direncinde AAA alan Michelin X Line Energy ile Iveco Stralis'i donatarak yakıt tüketimi ve karbondioksit emisyonunu minimuma indiriyor.

Şirket açıklamasına göre, Michelin, yeni nesil AAA etiketli ağır vasıta lastiği Michelin X Line Energy serisi ile yeni Iveco Stralis XP ve Stralis NP kamyonlarını donatıyor. Michelin X Line Energy, Iveco'nun yeni kamyonlarının yuvarlanma direncini düşürerek ilk ömürde yüzde 1,5'e kadar yakıt tasarrufu sağlayacak.

Piyasaya çıktığı 2013 yılından bu yana 200 binden fazla satılan Michelin X Line Energy, Iveco'nun yeni kamyon serisi Stralis XP ve Stralis NP için orijinal ekipman olacak.

Ağır vasıta lastikleri segmentinde, yuvarlanma direnci kategorisinde ilk defa AAA notunu alan Michelin X Line Energy, bir önceki jenerasyonu olan BBA etiket değerlerine sahip lastiğine oranla yuvarlanma direncini düşürüyor ve yeni donanımlar sunuyor. Her 100 kilometrede 2,66 kg karbondioksit emisyon salınımını engelleyerek 1 litre yakıt tasarrufu sağlıyor. Yeni seri sayesinde, sürtünme azalırken yakıt tüketimi optimize ediliyor.

Yorumlar