MHP'li Tanrıkulu’dan doludan zarar gören kiraz üreticisine destek

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Kenan Tanrıkulu, İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde doludan zarar gören kiraz üreticilerini ziyaret etti. Kemalpaşa’nın kirazının İzmir ve Türkiye’nin önemli bir markası olduğunu...

Google Haberlere Abone ol
MHP'li Tanrıkulu’dan doludan zarar gören kiraz üreticisine destek

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Kenan Tanrıkulu, İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde doludan zarar gören kiraz üreticilerini ziyaret etti. Kemalpaşa’nın kirazının İzmir ve Türkiye’nin önemli bir markası olduğunu belirten Tanrıkulu, “Bu markanın sahibi köylümüze desteğimiz sürecek. Yaşanan afet için her alanda çiftçimizin yanındayız.” dedi.

Kemalpaşa’da yaşanan şiddetli dolu yağışı sonrası oluşan afet ile ilgili MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu, hasar tespit çalışmaları, çiftçinin kredi borçlarının ödenmesi ve yerel esnafa olan borçlarının çözümü konusunda çalışma yapmak için bölgeye gitti. Sorunun yerinde tespiti için Kemalpaşa Ziraat Odası ve köylerini ziyaret eden Tanrıkulu, bu konudaki talep ve çözüm önerilerini dinledi, çözüm önerilerini sundu.

Yoğun yağış olayı meydana gelir gelmez bilgi aldığını, ilk fırsatta da ziyaret etmeye karar verdiğini ifade eden Tanrıkulu, “Ben bu konuyla ilgili Tarım Bakanı Mehdi Eker ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’ye soru önergeleri verdim. Diğer vilayetlerde çiftçimize ve üreticilerimize destek olan hükümet Kemalpaşamıza ve kiraz üretimine destek vermelidir. Biliyorsunuz aynı sorunla Malatya karşılaştı ve Malatya modeli karşımıza çıktı. Ancak biz bunun geliştirilmişini ve bölgemizde uygulanmasını vurguladık. İzmir üvey evlat değil.” dedi.

İşin bir üretici, bir de ihracatçı kısmının olduğunu kaydeden Tanrıkulu, sözlerine şöyle devam etti: “Eğer kiraz, şeftali, üzüm gibi ürünlerde bir destek yapılacaksa bu iki boyutta ele alınmalıdır. Burada destek alınırken ağaç başına mı dönüm başına mı destek alınmalı? Üretimdeki ilaç gibi girdilerin kullanımı ve talepte ortak hareket etmek gerekir. Ayrıca bu tür afet konularında İlçe Tarım Müdürlüğü’nce doğru tespit yapılması lazım. Diğer yandan Tarım Kredi Kooperatifine olan borçlar sorunu konusunda bir birliktelik olması lazım. Bu konuyu netleştirelim ve talebimizi buna göre yapalım. Borcu ertelemek, birikmiş olan borç sorununu ve çiftçinin esnafa olan borç sorununu çözmez. Bu nedenle önce bu konuyu çözmek gerekir. Bunu fındıkta yaptınız kaysıda da yaptınız. Demek ki burada yapılması gereken de yine böyle bir çözümdür.”

Kiraz Üreticileri Birliği Bakanı H. Hüsnü Teoman ise birçok konuda sıkıntıları olduğunu belirterek destek beklediklerini ifade etti. CİHAN

Yorumlar