MHP: Merkez’den yönetilen Merkez Bankası tam bir açmazda

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Kenan Tanrıkulu, mevcut durumun iktidar baskısı altındaki Merkez Bankası tarafından iyi analiz edilemediğini ileri sürdü ve "Merkez’den yönetilen Merkez Bankası tam bir açmazda.

Google Haberlere Abone ol
MHP: Merkez’den yönetilen Merkez Bankası tam bir açmazda

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Kenan Tanrıkulu, mevcut durumun iktidar baskısı altındaki Merkez Bankası tarafından iyi analiz edilemediğini ileri sürdü ve "Merkez’den yönetilen Merkez Bankası tam bir açmazda." dedi.

Tanrıkulu yaptığı yazılı açıklamada, her geçen gün yolsuzluk ve rüşvet iddialarına bir yenisinin eklendiğini ifade ederek, buna karşılık Türkiye’de tüm demokratik ülkelerde olacağı gibi hukukî sürecin önünün açılmasını bekleyen piyasaların hüsrana uğradığını söyledi. MHP İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, piyasalarda 17 Aralık’tan bu yana yaşanan tedirginliğin ve buna bağlı olarak bütün ekonomik göstergelerin yerle bir olduğunu öne sürdü. Tanrıkulu, “İktidar bu erdemliği gösterememiş, bunun yerine kendileriyle ilişkili gelişen yolsuzluk ve rüşvet iddialarını örtbas etmeyi tercih etmiştir. Sonunun yaklaştığını gören ve bu yüzden her geçen gün daha da otokratik ve hırçın tavırlar sergileyenler artık ekonomimize de ciddî zararlar vermektedirler. Döviz kurları her gün ayrı rekorlar kırmakta, ülkemizin risk primi CDS’ler (Credit Default Swap) artmakta, faizler yüzde 8,9’dan, yüzde 11’leri aşmış durumdadır. 28 Mayıs’ta 1,78 TL’lerde olan dolar kuru, 17 Aralık’ta 2,02’ye yükselmiş, 27 Ocak’ta 2,39 TL’yi görmüştür. Kaybolan siyasî istikrar, ekonomik istikrar masalını da beraberinde götürmüştür.”

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK)’nun gece yarısı açıkladığı radikal faiz oranlarının piyasalarda yine kafa karışıklığı oluşturacağını ileri süren MHP’li Tanrıkulu, şöyle devam etti:

"Merkez Bankası’nın finansal stresi kontrol etme çabası çok geç tecelli etmiştir. Zamanında cesaret edilemeyip, artırılmayan faizler; Başbakan’dan Merkez Bankası’na teşekkür getirse de, bu teşekkür karşılığı Mayıs ayından bu yana direnen Merkez Bankası’na ve ekonomimize daha ağır sonuçlar getirmiştir. Sorumluluklarından kaçınanlar, kaçınmanın sonuçlarından kurtulamayacaklardır. Faiz lobisi masallarının ve mağduriyetinin sonuna gelinmiştir. 11 yıldır ülkeyi yönetip, fark edemediği hayali ‘paralel devlet’ söyleminin dışında ellerinde başka argüman kalmayanlar yolun sonuna gelmişlerdir. Uluslararası ekonomik kuruluşlar ekonomideki muhtemel bir krizi ‘’yurtiçi dinamikler’ olarak bugünden dile getirmeye başlamışlardır. Ülkemizin bu başarısızlık nedeniyle getirildiği kısa vadeli dış finansmana bağımlılığı, düşük tasarruf oranları, yüksek cari açık ve diğer nedenler 2014 yılı büyümemizi de olumsuz etkileyecektir.”

“SEÇİMLERDEN SONRA ZAM YAĞMURU VAR”

Bu siyasî ve ekonomik istikrarsızlığın ağır sonuçlarının 30 Mart 2014 yerel seçimlerinden sonra vatandaşlara zam yağmuru olarak geri döneceğini savunan Tanrıkulu, sözlerini şöyle tamamladı:

“Çünkü ekonomi yönetimi seçimlerden sonra yeni ekonomik tedbirlerin alınacağını, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ise doğalgaz ve elektrik zamlarının Nisan ayına ertelendiğini beyan etmişlerdir. Bu bakımdan Milliyetçi Hareket Partisi olarak vatandaşlarımıza bugünden önümüzdeki aylarda ne olacağını dile getirmekteyiz. Ülkemiz için politik ve ekonomik riskler devam etmekte ve her zaman olduğu gibi sonuçları da milletimize yüklenecektir. 30 Mart 2014 seçimleri bizlere bu başarısız ekonomiyi yaşatanlara verilecek en büyük ders olacaktır.”
CİHAN

Yorumlar