"Meyve suyu tüketiminde gelişmiş ülkelerin çok gerisinde kaldık"

Dünya Meyve Suyu Günü Zirvesi’nde konuşan Tetra Pak Global Kategori Direktörü Alexandre Carvalho, Türkiye’de meyve suyu tüketimin Avrupa ülkelerine kıyasla çok az olduğunu söyledi. Meyve suyu tüketiminin yenilikçi ürünler ve farklı tüketici...

Google Haberlere Abone ol
"Meyve suyu tüketiminde gelişmiş ülkelerin çok gerisinde kaldık"

Dünya Meyve Suyu Günü Zirvesi’nde konuşan Tetra Pak Global Kategori Direktörü Alexandre Carvalho, Türkiye’de meyve suyu tüketimin Avrupa ülkelerine kıyasla çok az olduğunu söyledi. Meyve suyu tüketiminin yenilikçi ürünler ve farklı tüketici ihtiyaçlarına çözüm üretilerek gelişmiş ülkeler seviyesine taşınabileceğine vurgu yapan Carvalho, “Türkiye’de meyve suyu tüketimini artırmak için fırsat var” dedi.

Konuşmasında dünyadaki meyve suyu trendleri ve Türkiye meyve suyu pazarının potansiyeli ile ilgili bilgiler veren Alexandre Carvalho, dünyadaki sıvı gıda tüketiminin bin 800 milyar litreye ulaştığını anlattı. Danyada son 3 yılda meyve suyu ve içecek tüketimi yüzde 3,7 artarken bu artışın Türkiye’de yüzde 8,6 olduğunu dile getiren Carvalho, meyve suyunun Kanada ve Norveç gibi gelişmiş ülkelerde sağlıklı beslenme ve kahvaltının bir parçası olduğunu anlattı. Türkiye’de yüzde 100 meyve suyu tüketimi 1lt/yıl iken bu miktarın Kanada’da 31 lt/yıl, Norveç’te ise 28 lt/yıl olduğunu ifade eden Carvalho, bu verilere göre Türkiye’deki kişi başı yüzde 100 meyve suyu ve nektar tüketiminde gelişmiş ülkelere göre gelişim fırsatı olduğuna dikkat çekti. Günümüzde meyve suyu tüketicisinin pek çok çeşit arasında seçim yapmak durumunda olduğunu belirten Carvalho, Türkiye’deki tüketicilerin ihtiyaçlarına yönelik ürünler sunmanın meyve suyu tüketimini ve algısını canlandıracağını sözlerine ekledi.

CİHAN

Yorumlar