MESS Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Önen oldu

Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Önen oldu.

Google Haberlere Abone ol
MESS Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Önen oldu
MESS'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, MESS'in Olağan 45. Genel Kurulu'nda seçilen yeni yönetim, denetleme ve disiplin kurulları çalışmalarına başladı. Yönetim kurulunun ilk toplantısında yapılan görev dağılımı sonucunda Kudret Önen, Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlendi. Hasan Özcan Aydilek ve Oğuz Nuri Özgen ise Başkan Vekili oldu. MESS’in 9 üyeden oluşan yönetim kurulunun diğer üyeleri ise Özgür Burak Akkol, Erkan M. Kafadar, Celal Kaya, Bora Koçak, Erol Bakan ve Ayhan Özel şeklinde belirlendi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Önen, şu değerlendirmelerde bulundu:
"Üyelerimize genel kurulda kullandıkları oylar yoluyla şahsım ve yönetim kurulunda görev alan diğer arkadaşlarıma gösterdikleri güvenden dolayı teşekkür ederim. MESS 57 yıldır faaliyet gösteriyor. Türk sanayisinin itici gücünü MESS üyelerinin oluşturduğu gerçeğinden hareket ederek, ülkemiz ve sektörümüzün küresel rekabet yarışında ön sıralarda yer alması için üstümüze düşen her görevi yerine getireceğiz.

Sektörümüz geride bıraktığımız dönemde yasa dışı eylemlere sahne oldu. Üyelerimizin verdiği destekle o zor günleri geride bıraktık. Yeni dönemde muhatabımız işçi sendikalarıyla sosyal diyalog ilkeleri çerçevesinde yürüteceğimiz 2017 Grup Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerine hazırlanacağız."

Yorumlar