Meslek lisesi öğrencileri kalıp yarışmasında ter dökecek

Ulusal Kalıp Üreticileri Birliği (UKUB) tarafından ilki geçen yıl düzenlenen teknik ve endüstri meslek lisesi öğrencilerine yönelik ulusal kalıp yarışmasının ikincisinin hazırlıkları devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Meslek lisesi öğrencileri kalıp yarışmasında ter dökecek

Ulusal Kalıp Üreticileri Birliği (UKUB) tarafından ilki geçen yıl düzenlenen teknik ve endüstri meslek lisesi öğrencilerine yönelik ulusal kalıp yarışmasının ikincisinin hazırlıkları devam ediyor. UKUB yönetimi, yarışmayla ilgili bilgi vermek amacıyla ülke çapında yarışmaya katılan okulların öğretmenleri ve alan şeflerini Bursa’ya davet ederek dernek merkezinde bir toplantı düzenledi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın destek verdiği projeyle ilgili olarak düzenlenen toplantıya; Tophane Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Bursa Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, M. Kemal Coşkunöz Endüstri Meslek Lisesi, Gebze PAGEV(Plastik Sanayicileri Araştırma ve Geliştirme Vakfı) Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Haydarpaşa Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Manisa ESOB(Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği) Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nden idareciler katıldı. Toplantı sonunda yapılan açıklamada, yarışmanın bu yıl saç ve plastik kategorilerinde yapılacağı bildirildi. Toplantıda, yarışmaya katılacak kalıpların değerlendirme kriterleri de belirlenirken proje yönetimi, planlama, tasarım, teknik resim, imalatın tasarıma uygulanması ve işçilik kalitesi, çevrim süresi ve malzeme verimliliği, parçanın ölçüsel doğrulanması ve sunum konuları üzerinden puanlama yapılacağı açıklandı.

UKUB yönetimi, projenin sürdürülebilirliğinin sağlanabilmesi için 15-30 Mart tarihleri arasında okulları ziyaret edecek. Yarışmaya katılan okullardan dosya ve kalıpları 5 Mayıs’ta teslim alacak olan UKUB yönetimi, 8-9 Mayıs tarihleri arasında ödül töreni düzenleyecek. Yarışmaya katılacak okullara kalıp tasarımında gerekli tüm malzemeleri, yazılım programlarını UKUB üyelerinin destekleriyle verileceği ve gerekirse atölye de temin edeceği belirtildi. Bu nedenle yarışmaya katılan okulların, kalıp tasarımları için gerekli malzeme ve ihtiyaçların listesini 7-15 Mart tarihleri arasında UKUB’a göndermeleri istenirken, UKUB’un bu malzemeleri 20 Mart’a kadar okullara teslim edeceği de belirtildi.

UKUB Başkanı Şamil Özoğul, bu yıl ikincisini düzenledikleri yarışmaya bu yıl daha fazla katılım olduğunu belirterek, "Artan ilgi doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Önümüzdeki yıllarda katılımcı okul sayısının daha da artacağına inanıyoruz. Bu yarışma, genç yeteneklerin çıkmasına, kendilerini göstermelerine imkân verecek. Amacımız öğrencilerimizin kalıpçılığa olan ilgisini arttırmak, okul sanayi iş birliğini geliştirmektir." dedi. CİHAN

Yorumlar