Mersin'de 8. Mobilya, Evlilik ve Çeyiz Fuarı açıldı

Mersin Mobilya, Evlilik ve Çeyiz Fuarı 8’inci kez kapılarını ziyaretçilerine açtı. Yenişehir Fuar Merkezi’nde gerçekleşen fuarın açılışını Vali Hasan Basri Güzeloğlu yaptı.     58 firmanın ürünlerini tanıtma...

Google Haberlere Abone ol
Mersin'de 8. Mobilya, Evlilik ve Çeyiz Fuarı açıldı

Mersin Mobilya, Evlilik ve Çeyiz Fuarı 8’inci kez kapılarını ziyaretçilerine açtı. Yenişehir Fuar Merkezi’nde gerçekleşen fuarın açılışını Vali Hasan Basri Güzeloğlu yaptı.

    58 firmanın ürünlerini tanıtma fırsatı bulduğu fuarın açılış töreninde konuşan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Mersin’in ileriye dönük gelişme sürecinde bu fuarların önemli ve anlamlı katkı sağlayacağının altını çizdi.

    Fuarların karşılıklı ilişkilerle sektörlere canlılık veren, kentine değer katan buluşmalar olduğunu anlatan Güzeloğlu, "Fuarlarımızın sadece Mersin’e değil, Doğu Akdeniz, Ortadoğu ve çevre ülkelere yönelmesi zorunluluktur. Çukurova bölgesel ölçeğinde 5 yıldır vurguladığım gibi Adana ve Mersin’i bir araya getirerek bu ölçeği dünya çapında bir büyüklüğe taşımak zorundayız. Başkanı olduğum Çukurova Kalkınma Ajansı bu konuda rehberlik yapmaya hazırdır. Önemli vurgulamak isterim ki, firmaların küçülerek değil, birleşerek güçlü bir yapılanmaya sahip olması ve dünya ölçeğinde rekabet edebilen bir seviyeye yükselmesi gerekmektedir." diye konuştu.

    Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Haluk Tunçsu ise fuarların turizm başta olmak üzere bütün sektörleri harekete geçiren, katma değer katan ve Mersin ile ülke ekonomisine katkı sunan etkinlikler olduğunu ifade etti. Tunçsu, Mobilya, Evlilik ve Çeyiz Fuarı’nın her geçen yıl büyüyerek uluslar arası bir kimlik kazanacağına inandığını belirtti.

    Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şerafettin Aşut ise aralıksız düzenlenen fuarlarla Mersin’in bölgesel, ulusal ve uluslar arası düzeyde ciddi bir tanıtım yaptığını anlattı. CNR Fuarcılık CEO’su Cem Şelen 11 bin 500 metrekare alanda gerçekleştirilen fuarın Ortadoğu’dan da çok sayıda tüketici grubunun tarafından gezileceğine dikkat çekti. Şelen, geçen yıl gerçekleşen 40 bin ziyaretçi sayısının artmasını beklediklerini aktardı.

    Konuşmaların ardından CNR Fuarcılık tarafından katkıda bulunanlara plaket verildi.

    Fuarın açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından protokol mensupları standları gezdi.

    Fuarın 1 Haziran'a kadar açık kalacağı öğrenildi. CİHAN

Yorumlar