Mersin GİAD Başkanı İzol:

- "Türkiye ve Rusya hükümetlerinin karşılıklı attığı adımlar sayesinde ülke ekonomisi canlanacak"

Google Haberlere Abone ol
Mersin GİAD Başkanı  İzol:

MERSİN (AA) - Mersin Girişimci İşadamları Derneği (GİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İzol, Türkiye ve Rusya hükümetlerinin karşılıklı olarak attıkları adımların Türkiye ekonomisini canlandıracağını ifade etti.

İzol, yaptığı yazılı açıklamada, Rusya ile ilişkilerin normalleşmesi yolunda atılan adımların iş dünyasında sevinç yarattığını belirtti.

Yaşanan gelişmelerin hem tarım hem de turizme büyük destek sağlayacağını aktaran İzol, şöyle devam etti:

"Rusya Federasyonu'nun daveti üzerine, Türkiye ile Rusya arasında turizm alanındaki iş birliği ve ilişkilerin ele alınması amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı yetkililerinin yanı sıra sektör temsilcilerinin de yer aldığı bir heyetin Moskova'ya düzenleyeceği ziyaret büyük önem taşıyor. Bu gelişmeler bölgemizi direkt olarak ilgilendiriyor. Mersin'de narenciye sektörü Rusya ile direk temas halinde. Antalya'da turizm sektörünün en büyük pazar payı Rusya'da. Bu önümüzdeki süreçte hem ülkemize ciddi döviz girdisi sağlayacak hem de ihracat rakamlarımızın giderek artacağını göstermektedir."

Moskova'ya gidecek heyetin öneminin büyük olduğunu vurgulayan İzol, "Türkiye ve Rusya hükümetlerinin karşılıklı attığı bu adımlar sayesinde ülke ekonomisi canlanacak. Mersin'i yakından ilgilendiren bu temaslar iş dünyasında heyecan yarattığı kadar bizlere mutluluk vermiştir. Mersin GİAD olarak atılan bu olumlu adımları destekliyor, aynı zamanda bölgemizdeki diğer ülkeler ile kuracak sıcak ilişkilerin ülke ekonomisine ve ihracatımıza önemli ölçüde yansıyacağını düşünüyoruz." ifadesini kullandı.

Yorumlar