Merkez Bankası'nın Müdühalesi İşe Yaramadı Dolar 2,63'ü Aştı

Fed'in 10 yıl aradan sonra ilk kez faiz yükselişına hazırlanmasıyla kurda yukarı baskı sürüyor. Dolar 2,63'ün üzerine kadar çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Merkez Bankası'nın Müdühalesi İşe Yaramadı Dolar 2,63'ü Aştı

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) 10 sene aradan sonra ilk kere nema artırmaya hazırlanmasının etkisiyle dolardaki küresel kıymet kazancı sürerken dolar yine 2,63'ün üstüne çıktı. Dün akşam 2,6050 seviyesinde bulunan dolar/TL bu sabah dolarda süren kıymet kazancıyla güne hafif yükselişle 2,61'in üstünde başladı.

MÜDAHALE İŞE YARAMI

Yönünü yukarı çeviren kur 2,6337'ye kadar arttı. Merkez Bankası'nın bankacılık sistemine 2,8 milyar dolarlık likidite sağlayacağını izahatsı dolarda tesirli olmadı.

KRİTİK TOPLANTI SAAT 14.00'DE

Bugün iç piyasada Başbakan Ahmet Davutoğlu, ilgili bakanlar ve TCMB Başkanı Erdem Başçı'nın katılımıyla gerçekleşecek toplantı takip edilecek. Dolar küresel piyasalarda yatırımcıların modern devletlerde nakit politikalarının ayrışmasına yönelik pozisyon almaya devam etmesine enlem şekilde yen karşısında sekiz yılın, Euro karşısında ise takribî 12 senenin zirvesini gördü.

FED DOLARI GÜÇLENDİRDİ

Dolar Fed'in nema artırımlarına sene ortasında başlayacağı beklentilerini güçlendiren geçen haftaki ABD istihdam verisinden destek buluyor. Ay başından buyana yüzde 3 kadar yükselen dolar endeksi 98.196 ile 11.5 senenin yeni zirvesini gördü.

GÜNCEL FAİZ ORANLARI İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar