Merkez Bankası'ndan Dolara Müdahale Sonrası Dövizin Ateşi Düştü

Merkez Bankası bir hafta vadeli döviz depo faiz oranlarını dolar ve Euro için düşürdü. Dolar 2.60'ın altını gördü.

Google Haberlere Abone ol
Merkez Bankası'ndan Dolara Müdahale Sonrası Dövizin Ateşi Düştü

ABD'de getiri yükselişlarının gittikçe yaklaştığını işaret eden veriler dolar/TL'de yukarı yönlü baskı yapmayı sürdürürken Merkez Bankası'ndan yeni bir adım geldi. Merkez Bankası geri arda rekorlar kıran dolara karşı yeni adım attı. MB, bir hafta vadeli döviz depo getiri oranlarında değişikliğe gitti.

YAZILI AÇIKLAMA YAPILDI.

MB'den yapılan yazılı izahatda, 'Küresel getiri oranlarındaki gelişmeler doğrultusunda bankaların TCMB'den alabilecekleri bir hafta vadeli döviz depolarının getiri oranları 10 Mart 2015 tarihinden itibaren ABD doları için yüzde 7,5'ten yüzde 4,5'e, Euro için yüzde 6,5'ten yüzde 2,5'e indirilmesine karar verilmiştir' denildi.

DOLAR GERİLEDİ

Merkez Bankası'ın hamlesi sonrası dolar-euro getiri oranları indi, dolar 2.60'ın altını gördü.

BUNDAN SONRA NE OLACAK?

Bugün hariç piyasada doların küresel ederi kurdaki esas belirleyici olması beklenirken iç piyasada ise Ocak ayı endüstri üretimi verisi ve siyasilerin TCMB hakkındaki yorumları takip edilmeye devam edilecek.

SİYASETİN YUMUŞAMASI ETKİLİ OLDU

Geçen hafta Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ve arkasından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Merkez Bankası'na karşı katı tutumunu sürdürmediği algısı yaratan izahatlarının ardından, 2.5750'nin altını gören kur Fed getiri yükselişının gittikçe yaklaştığını işaret eden ABD verileriyle 2.6470 seviyesindeki tarihsel zirvesini yineledi.

UZMAN GÖRÜŞÜ

Uzmanlar Fed'in Haziran ayında getiri artırım kararı almasının kati olmadığını, lakin Merkez Bankası'nın bir sonraki nakit politikası toplantısında getiri artırımlarında 'sabırlı' olabileceği ifadesinden vazgeçerek getiri artırımlarına kapıyı aralayacağını hesap ediyor.

GÜNCEL DÖVİZ KURLARI İÇİN TIKLAYINGÜNCEL FAİZ ORANLARI İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar